Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Valbescherming; je zal het maar nodig hebben

Niet alle beroepen vinden veilig in een kantooromgeving plaats. Er zijn ook mensen die buiten, op grote hoogten of diepten te werk gaan. En zoals een kantoor een veilige printer heeft die niet te veel ozon uitstraalt, zo heeft iemand die hoog of diep werkt de beschikking over een modern valbeveiligingssysteem. Dit systeem is ontworpen om risico’s bij vallen te beperken. Het systeem treedt automatisch in werking, zodra een persoon die aan het valbeveiligingssysteem hangt, valt.

Een handige katrol

Het valsysteem is voorzien van een katrol dat in beide richtingen kan werken. Hierdoor heb je de mogelijkheid om naar beneden te gaan, maar ook om naar boven te gaan. Het systeem kan tot honderdveertig kilo tillen, wat het voor de meeste mensen bruikbaar maakt. Een dergelijk systeem dat je moet redden bij een val naar beneden, is natuurlijk voorzien van fatsoenlijk touw als draagmateriaal. Het is meer dan een centimeter dik. Waar je wel op moet letten is de standaardmaat waarin het geleverd wordt. Heb je een afwijkende maat nodig, dan kun je met de klantenservice contact opnemen voor de lengte.

Standaardmaat

Normaal gesproken bestel je een valbeveiligingssysteem met honderd meter touw. Door de katrol wordt de lengte in vieren gedeeld, waardoor je een maximale lengte van vijfentwintig meter overbrugt. Heb je langer nodig of wil je een katrol met een andere verhouding, dan is dit altijd te overleggen met de leverancier. Het is namelijk ook mogelijk om bij honderd meter een lengte van drie-en-dertig meter of twintig meter over te houden. Het hangt allemaal af van het soort katrol dat je wenst te bestellen. Met een innovatief valbeveiligingssysteem ben je als medewerker altijd goed af, indien je regelmatig op grote hoogten of diepten werkt. Jouw veiligheid staat immers altijd voorop tijdens je werk.