Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Dienstverlening

Verhuizen met dieren met verhuisbedrijf

Verhuizen met dieren met verhuisbedrijf

Wij kennen het allemaal: verhuisstress. Een verhuizing is een grote klus op zichzelf, laat staan wanneer je zware, breekbare of andere bijzondere voorwerpen hebt die je dierbaar zijn en die je graag heel over wilt laten komen. Vaak levert zoeken op het internet niet de gewenste geruststelling. Wij raden daarom aan contact op te nemen met een erkend verhuisbedrijf Voorhout. Verhuisbedrijven kennen elke verhuisvraag en hebben alles al een keer verhuisd. Een veel voorkomend onderwerp is het verhuizen van huisdieren. Een verhuisbedrijf heeft hier de juiste tips en tricks voor die we hieronder hebben opgesomd.

Houd routine aan om stress te reduceren

Over het algemeen zijn huisdieren gewoontedieren. Dit betekent dat ze gewend zijn aan vaste tijden waarop ze gevoed worden of wanneer hun baasje een bepaald routinematig ritueel uitvoert. Hoe meer deze routinematige gewoontes veranderen hoe meer stress en angst een huisdier ervaart. Dagelijkse routines worden vaak vergeten wanneer je stress ervaart bij het inpakken en verhuizen van je spullen. Echter, deze kleine verstoring van het ritme kan je huisdier flink in de war brengen. Wanneer je de routine er in houdt zal het zijn vruchten afwerpen met een gelukkiger huisdier op de lange termijn.

Bereid je huisdier voor op de verhuizing

Een goed begin is het halve werk. Om te zorgen dat je huisdier niet verrast is wanneer de verhuizing voor de deur staat is het goed om het stressniveau van je huisdier te verlagen in de weken die vooraf gaan. Doe hiervoor het volgende:

  • Voer je dieren op de zelfde tijd
  • Neem de tijd voor wandelingen en spelen
  • Wees geduldig

Als je zelf geen tijd hebt om je huisdier bezig te houden is het een optie om deze tijd uit te besteden. Breng je huisdier wat vaker naar een oppas of uitlaatservice. Vaak zijn vrienden en familie bereidwillig om je huisdier op te vangen in alle hectiek. Een andere mogelijkheid is om wat nieuw speelgoed aan te schaffen voor je huisdier. Zo kan die zichzelf bezig houden en heb jij wat ademruimte.

https://oomenverhuizers.nl