Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Magazijn helemaal naar wens inrichten

Het magazijn is de plek voor veel bedrijven waar goederen opgeslagen worden. Dit is een belangrijke plek en hier wordt vaak veel werk verzet. Maar je kan als bedrijf dit jezelf zo makkelijk maken als je maar wil door de juiste inrichting en de juiste hulpmiddelen.

Producten vervoeren en verplaatsen

Wanneer je in het magazijn veel moet tillen en producten moet verplaatsen dan is het niet alleen efficiënt om hier hulp voor aan te schaffen maar het is ook goed voor het lichaam van de medewerkers natuurlijk. Je kan en pompwagen aanschaffen om pallets te verplaatsen in het magazijn en wanneer je veel moet laden en lossen en zwaardere artikelen moet verplaatsen kun je ook een Elektrische heftruck kopen.

Goede inrichting

Het is belangrijk dat je het magazijn op een logische wijze inricht zodat je geen onnodige meters maakt of niet goed bij je producten in de stelling kwijt kan. Ook is het fijn dat je alles goed kwijt kan en dat je genoeg ruimte hebt in het magazijn. Wanneer je een lastig product hebt die je niet goed in de stelling kwijt kan dan kun je ook eens kijken naar kartonnen dozen op maat. Op deze manier kun je de best mogelijke doos laten maken om je product goed op te kunnen slaan in het magazijn of om het goed op een pallet te kunnen stapelen.

Veiligheid in het magazijn

De veiligheid in het magazijn is heel belangrijk, je wilt niet dat je medewerkers ongelukken maken in het magazijn. Hierbij zijn duidelijke afspraken belangrijk waar iedereen zich aan kan en wil houden. Dingen die hier bij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld een veiligheidsspiegel voor de dodehoek in het magazijn. Vloermarkering kan ook heel effectief zijn om de veiligheid te waarborgen. Zo kun je bijvoorbeeld een rijrichting aangeven of andere instructies op de grond weergeven zodat de regels voor iedereen duidelijk zijn.

Maatwerk

Een goede inrichting voor je magazijn creëren is altijd maatwerk. Voor elk bedrijf kunnen de wensen anders zijn. Kijk dus goed naar de ideale oplossing voor jouw bedrijf en doe dit vooral samen met de mensen die de hele dag op de werkvloer staan om de beste oplossingen te bedenken.