Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Zakelijk

Waarom is de Ripple koers omhoog en waarom is het beter dan bitcoin?

Misschien is het al je al opgevallen, cryptocurrencies zijn razendpopulair en de prijzen rondom de cryptomunten schieten omhoog, zo ook bij die van de Ripple (klik hier om de ripple koers te bekijken). Dat zou komen door de geavanceerde ontwikkelingen rondom de Ripple’s

Banken maken gebruik van Ripple, hierdoor gaat de koers omhoog.

Financiele instellingen zoals banken en overheden maken steeds meer gebruik van Ripple, en dat is terug te zien in de koers. Het is voor banken en andere instellingen goedkoper om transacties te verrichten met XRP. Zo verwijderen zij derde partijen die voor extra kosten zorgen, hierdoor is het maken van transacties met Ripple dus voordeliger. Tussen Bitcoin en ripple is er een groot verschil, de bitcoin is namelijk centraal gestuurd en is onder de leiding van Ripple Labs, het desbetreffende bedrijf heeft grote investeerders weten binnen te halen. We kunnen Ripple’s in tegenstelling tot Bitcoin niet decentraal noemen.

Techniek Ripple beter dan die van Bitcoin

De technieken achter de Ripple maakt gebruik van een moderne betalignsnetwerk – de blockchain. Grootbanken kunnen via deze centrale plaats niet meer verliezen wanneer zij gelden overmaken. Het voordeel van de Ripple is dat deze hele kleine transactiekosten heeft en het verwerken van de transactie geen onnodige tijd in beslag neemt.

Wat zijn de voordelen en hoe heeft dit effect tot de Ripple koers?

– Een transactie van XRP wordt onmiddelijk goedgekeurd en gevalideerd, bij bitcoin is dat niet het geval

– transacties kunnen soms dagen duren voordat het overgemaakte bedrag op de rekening staat.

– XRP’s kunnen niet gemined worden, hierdoor worden er grote bedragen in hardware en elektriciteitskosten bespaard.

– De ontwikkelingen voor Ripple’s gaan veel sneller, dat komt omdat zij gebruik maken van een gecentraliseerd netwerk.

– Ripple’s hebben geen schaalbaarheidsproblemen, met de update “Ripple Ledger” is het mogelijk om binnen een seconde 1000 transacties te verwerken.

– Transacties binnen het Ripple netwerk zijn ontzettend voordelig.

Beleggen bij een broker die handelt in Ripple

Als je verdiensten wilt creeeren door te handelen in de ripple koers, kun je ripple’s kopen bij een broker. Dat kun je handig en snel doen via verschillende vergelijkingssites. Het is aangeraden en verstandig om goed onderzoek te doen naar Ripple en de wiki erover lezen.