Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Entertainment

Wat een silent disco party zo cool maakt!

Een silent disco kan je organiseren voor een kinderfeestje, schoolreisje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familiedag, bruiloft en nog veel meer. Dat is natuurlijk ideaal. Maar wat maakt een silent disco party nou zo cool? Dat gaan wij jou vertellen.

 

Je kan met elkaar praten

Dankzij een silent disco party hebben de buren of anderen in de omgeving geen last van overlast of te harde muziek. Maar voor de gasten biedt het ook zeker een groot voordeel. Doordat het volume van de koptelefoons volledig zelf bepaald kan worden is de kans kleiner op gehoorbeschadiging en kunnen zij met anderen praten. Hierdoor komen ze ook nog eens in contact met anderen en leren ze nieuwe mensen kennen, hun sociale kring wordt vergroot. Dit zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast kan je bartafels en krukken regelen, waardoor ze ook even gezellig met elkaar kunnen zitten om te kletsen en te eten en te drinken. Een silent disco kan bovendien op elke locatie, zowel binnen als buiten. Let er alleen op dat het niet regent, anders zal je een feesttent moeten huren.

 

Er is interactie en sfeer

Daarnaast kan je bij een silent disco party ook echt interactie en sfeer creëren door DJ’s en dansers in te huren. Daardoor kan er bovendien ook van genre gewisseld worden door het publiek. De DJ’s en dansers kunnen het publiek motiveren om mee te doen. Ook kunnen zij tegen elkaar battlen. Het gaat er dan om welke DJ de meeste luisteraars heeft of welke danser het beste danst volgens de gasten. Om echt sfeer te creëren is het leuk om er ook een themafeest van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een silent neon party, foute party, pyjama feest of high school feest. Laat dit wel vooraf aan de gasten weten, zodat ze zich hier op aan kunnen kleden en al in de juiste sfeer zijn.

 

Het is voor iedereen

Verder is een silent disco voor iedereen geschikt, zowel voor jong als oud. Ook ouderen kunnen meedoen, zelfs als ze dement zijn of in een rolstoel zitten. Ze kunnen heerlijk meezingen of bewegen op hun manier en komen zo ook in contact met anderen. Zo wordt de eenzaamheid een stuk minder. Daarentegen is het voor een kinderfeestje ook heel leuk. Doordat iedereen van elkaar kan zien naar welk kanaal hij/zij luistert, kunnen ze op dezelfde beat van de muziek met elkaar dansen of zingen. Dit kunnen ze zien aan de kleur van het lampje op de zijkant van de koptelefoon. Een silent disco party kan ook voor zowel ouderen als jongeren tegelijk georganiseerd worden, doordat er meerdere zenders gehuurd kunnen worden. Hierdoor kunnen er wel 3 verschillende soorten muziek afgespeeld worden, van de oudste tot de nieuwste hits.

 

Voor iedere gelegenheid

Een silent disco hoeft niet persé een party te zijn, maar kan ook gebruikt worden voor sport, yoga, workshops, een stadswandeling, museumbezoek, schaatsen, een bioscoop of zelfs zakelijk. Op deze manier kunnen er bijvoorbeeld meerdere, verschillende workshops tegelijkertijd in één ruimte gegeven worden of uitleg gegeven worden tijdens het sporten aan diverse groepen die op een ander niveau zitten. Daarnaast kan het ook heel handig zijn bij een presentatie, zodat een tolk niet alles nog een keer na hoeft te vertellen in een andere taal, indien er mensen uit verschillende culturen samenkomen in één zaal. Dit bespaart veel tijd en moeite en iedereen zal bovendien ook geen last hebben van omgevingsgeluiden. Bij een silent disco kunnen er extra attributen gehuurd worden, zoals een beamer, drankspel, rookmachine, led verlichting of andere versiering. Dat maakt het nog cooler.

 

Gaan lang mee en groot bereik

De silent disco koptelefoons gaan ook zeker lang mee. Zo kan je er 8 uur mee doen. Als je deze huurt zijn ze vooraf al volledig opgeladen. Als je ze voor meerdere dagen huurt krijg je opladers meegeleverd. Het bereik van de koptelefoons is wel minimaal 200 meter. Daardoor zijn deze ook ideaal voor festivals en andere evenementen. Het geluid is van een zeer goede kwaliteit, aangezien het altijd helder klinkt. Bovendien is een silent disco huren zeer goedkoop vergeleken met het kopen van een silent disco set. Zeker als je het niet vaak gebruikt. Je kan zoveel koptelefoons huren als je maar wilt en zelfs voor meerdere dagen. Daarom is het zeker een aanrader. Bekijk eens het aanbod aan silent disco sets die je kan huren, zodat jouw party ook supergaaf wordt!