Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe de pen in onze digitale wereld een dagelijks gebruikt voorwerp is gebleven

In de verre geschiedenis begonnen mensen met het kerven van woorden, symbolen en plaatjes in grotten. Dit noemen wij nu hiërogliefen. Dit is geëvolueerd tot het gebruik van inkt en een veer van een vogel tot wij als mens die nu gegraveerde pennen aanschaffen. Deze evolutie heeft veel met zich meegebracht.

Onderwijs, dé plek om nog te schrijven

Ondanks de steeds meer online wereld wordt er op scholen toch ook nog geprobeerd te blijven schrijven. Zo zijn de toetsen van leerlingen op de middelbare school nog vaak op papier en zullen zij dus hier ook hun antwoorden moeten schrijven met pen. Sommige leerlingen zijn zo geordend dat zij speciale pennen aanschaffen voor bepaalde gelegenheden en hele mooie samenvattingen maken om zo goed mogelijk te leren.

 

In het hoger onderwijs wordt er al steeds minder op papier gegeven, vaak kun je presentaties, toetsen en lesstof online terugvinden en worden ook aantekeningen gemaakt op een laptop. Dit komt ook grotendeels omdat veel opleidingen steeds vaker als eis hebben, leerlingen dienen vaak een bepaalde laptop te hebben waar bepaalde functies op zitten of specifieke programma’s kunnen installeren. Niet alleen worden de aantekeningen zelf niet meer op papier gedaan, als er dan een pen gekocht moet worden zul je zien dat studenten hun Parker pennen online kopen en deze thuis laten bezorgen en ja waarom niet, het is er waarschijnlijk de volgende dag al.

Kantoor wordt laptop gericht maar pennen blijven

Niet alleen het onderwijs is steeds meer op internet gaan werken, ook de notulen, berichten en andere afspraken gaan via de mail of online berichten. Toch kun je wel zeggen dat er een deel van de mensen dit zeker niet overal in betrekken. Er zijn nog genoeg mensen die het fijn vinden om hun aantekeningen voor zichzelf op te schrijven en hiermee te kunnen strepen en schrappen wat ze willen. Je zou zeggen dat dit nog makkelijker op een laptop kan maar dit is toch anders.

 

Van het echt opschrijven met een Cross pen ballpoint van ideeën kun je vaak nog beter nadenken over deze ideeën en met online notulen kunnen dit gewoon aantekeningen worden die ergens in een document staan. Een papieren notitie kun je op een prikbord of dergelijke plakken en hier nog een aantal keer op een dag aan terug denken, dit gaat met een online notitie toch vaak minder fijn.

Schrijvers houden van écht schrijven

Onder de beroepen die toch duidelijk vaak nog een lamp balpen kopen zullen zeker de schrijvers vallen. Ook al zullen de meeste mensen die verhalen schrijven ook echt wel een laptop gebruiken, zie je toch dat een verhaal vaak door lijntjes, kleurtjes en strepen duidelijk kan worden voor een schrijver. Door het tekenen van een stamboom bijvoorbeeld. Dit zou ook in een document kunnen maar toch is dit sneller, makkelijker en beter aan te passen als dit gewoon op papier is. Zo kan een schrijver vaak beter zijn verhaallijnen uitschrijven en op een tijdlijn plaatsen in plaats van het moeten maken van een grafische tekening met deze elementen. Iets direct op papier opschrijven en hierop kunnen krassen etcetera heeft toch zijn goede werking op het creatieve werkende brein.