Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

De gemiddelde kosten voor een verlaagd plafond in jouw huis

Het laten plaatsen van een verlaagd plafond heeft vele voordelen. Het is een ideale manier om een verouderd of lelijk plafond te verbergen zonder grote renovatiewerkzaamheden uit te moeten voeren. Het is snel, ook vrij gemakkelijk zelf te doen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is je kans om een plafond te creëren dat aan al jouw eisen voldoet. Nadat het plafond verlaagd is, zal de ruimte ook gemakkelijker warm worden en blijven. Maar hoeveel kost een verlaagd plafond precies? Hier lees je meer over de gemiddelde kosten in verschillende situaties.

 

Zelf een verlaagd plafond plaatsen

Als je besluit zelf een verlaagd plafond aan te brengen, dan bespaar je de kosten voor de specialist. Het enige wat je dan nodig hebt is tijd, materialen en gereedschap. En een flinke dosis doe-het-zelf ervaring, uiteraard. Wat betreft materialen heb je gipsplaten nodig, rachels, afdichtingsband, isolatiemateriaal, specie om te stuken en verf. Eventueel kun je ook investeren in verlichting, een sierrand en andere ornamenten. Gemiddeld kun je rekenen op kosten van rond de €25 tot €50 per vierkante meter.

 

Een gedeelte uitbesteden

Je kunt ook een specialist inschakelen om het verlaagde plafond te plaatsen en de afwerking zelf doen. Dat betekent dat je het plafond zelf stukt en verft, dat je de verlichting zelf plaatst en dat je ook de randen en ornamenten zelf aanbrengt. In dat geval betaal je gemiddeld €45 tot €70 per vierkante meter plafond. Het voordeel van deze optie is dat je zorgt dat de basis in orde is en goed wordt aangebracht. Daarna druk je er zelf je eigen stempel op door de afwerking op je te nemen.

 

Alles uitbesteden

Besluit je om alles uit te besteden, dan ben je het meeste kwijt. Maar als je een klusjesman vindt die jouw visie om kan zetten in het plafond van je dromen, dan is dit wel de meest gemakkelijke en snelle optie. Misschien heb je zelf geen tijd, of is het een klus die nog te lastig is voor iemand met jouw doe-het-zelf ervaring. De kosten voor volledig uitbesteden beginnen bij €60 per vierkante meter en kunnen uitlopen tot wel €200 per vierkante meter, afhankelijk van de complexiteit en arbeidsintensiviteit van de klus en de prijs van de materialen die je laat gebruiken. In alle gevallen is resultaat is een plafond dat gezien mag worden en dat jouw kamer weer nieuw leven in blaast.