Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Leiden

Echtscheiding in Leiden

Zijn je toekomstige ex-partner en jij van plan om te scheiden in Leiden? Onze ervaren echtscheidingsadvocaten en mediatoren kunnen dit proces voor jullie vergemakkelijken. In Nederland is het namelijk (nog) niet mogelijk om te scheiden zonder een echtscheidingsadvocaat. Dit komt doordat alleen de advocaat een echtscheidingsverzoek mag en kan indienen bij de rechter.

Wel is het mogelijk om alvast samen met je toekomstige ex-partner afspraken te maken rondom de scheiden. Indien jullie hier in goed overleg uitkomen hoeft een echtscheidingsadvocaat alleen nog maar de laatste puntjes op de i te zetten voordat hij het echtscheidingsverzoek verzoek indient bij de rechter.

De voordelen van een echtscheidingsadvocaat

Naast dat een echtscheidingsadvocaat Leiden verplicht is voor het scheiden, heeft de advocaat nog meer voordelen. Onze echtscheidingsadvocaten kennen alle juridische wetten en regels rondom het scheiden, daarbovenop zijn het ervaren advocaten die je beste adviezen en tips kunnen geven rondom de echtscheiding. Je wil natuurlijk niet dat het echtscheidingsproces evolueert tot een vechtscheiding. Dat kan het proces namelijk behoorlijk vertragen, vervelender maken en niet te vergeten, duurder. Onze echtscheidingsadvocaten uit Leiden zullen er alles aan doen om de echtscheiding zo soepel mogelijk af te ronden.

Met behulp van onze echtscheidingsadvocaten kunnen jij en je toekomstige ex-partner goede afspraken maken rondom bezittingen, schulden, alimentatie, pensioenen en het gezag over de kinderen. Onze ervaren echtscheidingsadvocaten zullen er alles aan doen om te voorkomen dat de scheiding evolueert tot een vechtscheiding.

Al afspraken gemaakt

Indien je toekomstige ex-partner en jij al een afspraken hebben gemaakt rondom de echtscheiding kunnen jullie het proces nog sneller laten lopen door een mediator in te schakelen. Deze mediator zal alleen nog de laatste puntjes op de i zetten en het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechter. Dit proces verloopt een stuk sneller en goedkoper omdat de afspraken al zijn gemaakt. Alleen het echtscheidingsconvenant en het echtscheidingsverzoek moeten dan nog ingediend worden.

Nadat het verzoek is ingediend komt de rechter met een definitieve uitspraak. De scheiding moet vervolgens worden opgenomen in de registers van de burgerlijke stand. Zodra dat is voltooid, ben je officieel gescheiden.