Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Rechten

Wat doet een fiscaal advocaat?

Denk je een fiscaal advocaat nodig te hebben? Lees verder om te zien wat deze voor je kan doen.

Wat doet een fiscaal advocaat?

Een belastingadvocaat is een advocaat die gespecialiseerd is in fiscaal recht. Belastingadvocaten helpen mensen bij het regelen van hun financiën om hun fiscale situatie te optimaliseren, te voldoen aan belastingregels en geschillen met de belastingdienst. Sommige zijn gespecialiseerd in gebieden zoals successierechten, internationale of zakelijke belastingen. Een fiscaal advocaat is vaak werkzaam bij een advocatenkantoor of een accountantskantoor. Sommigen zijn misschien solo-beoefenaars, wat betekent dat ze hun bedrijf bezitten en voor zichzelf werken. Belastingadvocaten bij advocatenkantoren adviseren cliënten vaak over wat ze moeten doen om in verschillende situaties een gunstige fiscale behandeling te krijgen. Ze kunnen contracten of andere juridische documenten opstellen die nodig zijn om dit te realiseren, en ze kunnen klanten vertegenwoordigen in de belastingrechtbank of elders.

Wanneer is het de moeite waard is om een fiscaal advocaat in te huren?

Sommige situaties kunnen bijzonder geschikt zijn voor het inhuren van een belastingadvocaat. Zo kan een belastingadvocaat je helpen bij het bedenken van strategieën voor vermogensplanning en het papierwerk afhandelen dat betrokken is bij het minimaliseren van successierechten, het overdragen van activa aan familieleden, het opzetten van trusts en andere tactieken. Ook in de bedrijfswereld kan een fiscaal advocaat helpen bij het bedenken van fiscaal slimme strategieën voor het starten, kopen, verkopen of uitbreiden van een bedrijf. Krijg je problemen met de belastingdienst? Dan zal een belastingadvocaat je bijstaan om het geschil op te lossen. Dit kan zijn door een afbetalingsplan op te stellen of door de kwestie aan te vechten.

Waar moet je op letten bij een belastingadvocaat?

Een goede belastingadvocaat beschikt over bepaalde vaardigheden. Eerst en vooral is het belangrijk dat ze gediplomeerd zijn en over de juiste certificaten beschikken. En hoewel het geen vereiste is, kan het geen kwaad dat ze gespecialiseerd zijn in fiscaal recht. Zo is het advocatenbureau De Haas advocaten voornamelijk gericht op deze sector waardoor ze vaak de wet beter kennen dan de doorsnee advocaat. Bij De Haas advocaten hebben ze tevens ook een goed begrip van boekhoudkundige principes, evenals het vermogen om ingewikkelde belastingwetten te communiceren en duidelijk uit te leggen aan klanten.

https://www.dehaasadvocaten.nl/