Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Geschenken

Sieraad kapot? Breng je sieraad voor reparatie bij Juwelier Jos

Sieraden reparatie – 

hoe lang duurt de reparatie van een sieraad?

Sieraden reparatie is vakkundig maatwerk dat door uw juwelier wordt uitgevoerd. Als u uw gebroken sieraad bij ons in de winkel brengt kunnen wij u bij benadering zeggen hoe lang wij voor elke reparatie nodig hebben.

Wij maken een onderverdeling in de sieraden reparatie tussen:

 

  • Sieraden reparatie klein
  • Sieraden reparatie groot

Wij zullen dit wat verder voor u uitleggen:

Sieraden reparatie klein:

Hieronder vallen bijvoorbeeld het kleiner of groter maken van een ring, een sieraad solderen en/of polijsten, een armband inkorten, het plaatsen van een sluiting, het stellen van een slotje, een nieuw oogje solderen aan een sieraad, het zetten van een steen, het controleren van een zetting en het uitdeuken van uw sieraad. 

 

Dit soort sieraden reparatie voeren wij meestal uit binnen 1 à 2 weken.

 

Sieraden reparatie groot:

Onder deze categorie vallen onder andere het vermaken van trouwringen, een nieuwe zetting maken in een ring, het bijmaken van een oorbel als u er eentje kwijt bent, het ontwerpen en vervaardigen van een nieuw sieraad, een versleten armband oppikken en het knopen en rijgen van kettingen en/of armbanden.

 

Dit soort sieraden reparatie duurt over het algemeen 3 à 4 weken.

 

Sieraden reparatie – bijzondere sieraden

In uitzonderlijke gevallen, als wij bijvoorbeeld een bepaalde edelsteen bij een leverancier moeten bestellen, kan het zijn dat een sieraden reparatie iets langer duurt. Wij houden u dan van de stand van zaken op de hoogte en zullen proberen de sieraden reparatie zo snel mogelijk door te voeren.

Ook bij het repareren van erfstukken kan het voorkomen dat dit iets langer duurt. Vaak zijn erfstukken versleten of is er een edelsteen verloren. Het weer in oude staat herstellen van antieke sieraden reparatie is een arbeidsintensief maar zeer waardevol werk. Zeker als na de sieraden reparatie het erfstuk weer jarenlang, zo niet generaties lang weer mee kan. 

Elke sieraden reparatie worden in ons eigen atelier uitgevoerd. Ons atelier is uitgerust met state-of-the-art apparatuur. 

Als u uw sieraad inlevert in onze winkel zullen wij u direct een prijsindicatie geven. Mocht het zo zijn dat wij deze prijsindicatie niet aan kunnen houden, zult u van ons een mail ontvangen. 

U ontvangt ook een mail van ons als uw sieraad gereed is en u het in de winkel op kunt komen halen.

 

 

 

http://juwelierjos.nl