Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Verschillende soorten epoxy tafels

Dit zijn enkele van de populairste soorten epoxy tafels

Een epoxy tafel kan zeker een meerwaarde betekent voor je interieur, welke keuze je ook maakt op het vlak van ontwerp, formaat en kleur. Natuurlijk wil je eerst een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden, zodat je voor jouw situatie de beste keuze maakt!

In het onderstaande overzicht vind je enkele van de mooiste soorten epoxy tafels, die je inrichting in één keer een extra unieke toets kunnen geven. Lees snel verder voor meer informatie!

De 3 mooiste soorten epoxy tafels

Met een duurzame epoxy tafel van Epoxy Studio geef je je woonkamer, keuken of een andere leefruimte meteen een speciale uitstraling. Hieronder enkele van de populairste soorten:

1. Een boomstamtafel

Een boomstamtafel is een tafel die eigenlijk uit één groot stuk boomstam bestaat en hierdoor een unieke atmosfeer in huis brengt. Het voordeel van zo’n tafel is dat hij door zijn ruwe, natuurlijke design perfect past in een landelijke setting. Als je het bovenblad echter laat bewerken met een epoxy laag, dan krijgt het meubelstuk toch een modernere of stoere look.

Ook zorgt epoxy ervoor dat de tafel veel langer meegaat, doordat het hout zelf optimaal beschermd is tegen schade en slijtage. Met andere woorden, zo’n epoxy tafel draagt bij aan de look van je interieur én helpt je geld besparen op de lange termijn!

2. Een riviertafel

Vervolgens zijn er ook riviertafels, die eigenlijk een combinatie zijn van verschillende soorten kleuren en patronen. Dit effect wordt verkregen door meerdere soorten epoxy bij elkaar te gebruiken in één tafelblad en ze na elkaar in te gieten. Hierdoor ontstaan verschillende ‘kleurlagen’ in het tafelblad, waardoor de tafel meteen opvalt en een stoere look krijgt.

Als afwerking voor zo’n tafel wordt er ook vaak een extra dun laagje epoxy overgoten, dat als bescherming dient. Daarbij zorgt deze laag ervoor dat je tafel een stuk moderner en chiquer oogt!

3. Een omgekeerde epoxy tafel

Ten slotte is het ook mogelijk om een omgekeerde epoxy tafel te laten maken. Bij zo’n model worden blokken hout door epoxy overgoten in een mal, waardoor je uiteindelijk een tafel krijgt die grotendeels uit epoxy bestaat.

Denk maar aan een opvallende, landelijke, ronde tafel waarvan de rand uit epoxy bestaat maar in het midden twee halve blokken hout heeft. De ideale blikvanger dus voor je interieur!