Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Internet

Simpele hosting zonder kosten

Wanneer je voor jouw plezier met een website aan de slag gaat, of wanneer jouw website niet al te groot is, dan kan het best aantrekkelijk zijn om hosting te kiezen die niet al te veel hoeft te kosten.

Sterker nog, in de ideale situatie kost deze hosting helemaal niets.

Dit is dan ook goed mogelijk. Je kunt namelijk altijd kiezen voor gratis hosting. Dit is een simpele manier om snel aan het werk te kunnen. Hier zitten voordelen en nadelen aan.

Een nadeel van gratis hosting is dat deze erg beperkt is. Zo zal je bij een gratis webhost geen sitebuilder kunnen gebruiken of een mailbox kunnen aanmaken. Bij een betalend pakket van een hosting provider is dit wel allemaal inbegrepen.

Slimme keuze maken

Het is altijd goed om niet te snel een beslissing te nemen wanneer je voor gratis hosting kiest. Er kunnen namelijk allerlei voorwaarden aan verbonden zijn. Dit betekent echter niet dat gratis hosting kiezen automatisch ook betekent dat er allerlei vervelende zaken in de bijsluiter komen te staan.

Het is alleen wel belangrijk dat je eerst even een goede vergelijking maakt tussen de verschillende aanbieders. Zo kan je altijd de slimste keuze maken. Je vergelijkt dan natuurlijk op de verschillen in de aangeboden pakketten.

Complete pakketten

Waar vaak een vergissing in wordt gemaakt, is de gedachte dat een gratis webhostingpakket ook een incompleet pakket is. Dit is niet het geval. Het kan wel zo zijn dat je bijvoorbeeld advertentieruimte op jouw website moet afstaan aan de hostingmaatschappij, maar daarbuiten is alles gewoon inbegrepen in het pakket.

Je kunt er dus met gemak een volwaardige website op laten draaien zonder dat het je iets hoeft te kosten. Wel is het vaak zo dat de ruimte op de server iets kleiner is dan in andere pakketten.