Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Marketing

soorten rieten dak

Het is de nieuwste trend en eigenlijk ook de oudste trend op het gebied van daken van huizen. Met name op van die prachtige villa’s zijn ze te vinden. Weet je al een beetje waar ik het over heb? Als het kwartje nog niet gevallen is, ik heb het over rietdaken. Rietdaken zegt eigenlijk al wat het is. Een dak gemaakt van riet. Dit is niet zo een, twee, drie erop gelegd want het moet natuurlijk wel goed stevig zijn. Verder zien deze daken er prachtig uit. Met name in het polderlandschap zijn deze rieten daken veel te vinden. Het is niet alleen mooi maar het is ook goed functioneel. Zo zijn de daken isolerend en erg duurzaam. Verder is het waterdicht en houdt het, het huis warm.

Zo zijn er twee soorten constructies waarbij het dak neergelegd kan worden. Een traditionele constructie en een gesloten constructie. De voordelen bij een traditionele constructie zijn als volgt. Natuurlijk zoals het al zegt traditioneel. Het oogt mooi en klassiek. Ten tweede zorgt de constructie voor een goede isolatie. Natuurlijk zijn er ook nadelen hieraan verbonden. Namelijk dat er meer energieverlies bij komt kijken. Hierdoor komen er hogere energiekosten bij kijken. Ook is het een stuk brandbaarder.

Dan is er nog een gesloten constructie. De moderne variant van de 2. Deze is wel goed isolerend waardoor er lagere energiekosten bij komen. Ook is dit soort minder brandbaar waardoor de verzekering minder duur is. Toch ventileert dit dak minder goed. Het is enorm duur om te plaatsen en alleen van de buitenkant is het mooi. Toch raadt ik aan om wat informatie te vragen aan gespecialiseerde rietdekkers. Zodat je weet wat je kan verwachten en wat bijvoorbeeld de kosten rieten kap zijn. Voor meer informatie kan je altijd de klantenservice bellen op een gespecialiseerde website.

https://www.rietwerk.nl/