Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Marketing

Wat is de werking van creatine?

Wie vaak de gym vertoeft, heeft vast en zeker onder sporters al horen spreken over creatine en hoe goed dat wel niet is om de prestaties te verbeteren. Misschien heb je het al opgezocht uit nieuwsgierigheid of heb je het zelfs al besteld om ook jouw sportieve prestaties een boost te geven. Maar wat is creatine nu eigenlijk en wat doet het met ons lichaam? Kan iedereen voordeel halen uit het gebruik ervan? Hoe krijgen we er voldoende van binnen om resultaat te zien? We geven je hierna alle feiten netjes op een rij.

Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die helpt bij de energievoorziening van de spieren. De lever en de alvleesklier zorgen voor een aanmaak van ongeveer 2 gram per dag die ze halen uit aminozuren. Creatine komt ook het lichaam binnen via voeding en kan als supplement genomen worden.

Om positieve effecten te ondervinden zou ongeveer 3 gram creatine per dag moeten ingenomen worden.

Welke voordelen biedt creatine?

De voordelen kunnen we op 3 domeinen zien, namelijk kracht en spiergroei, verbeterde aerobe capaciteit en een toename van de vetvrije massa in het lichaam.

Creatine levert energie aan jouw spieren wat ervoor zorgt dat je aan de ene kant langer kan trainen, maar dat je aan de andere kant ook zwaarder kan trainen. Het helpt bij de opbouw van spieren, gaat een snelle verzuring tegen en zorgt voor een sneller herstel na de training.

Om te sporten heb je voldoende zuurstof nodig. Creatine draagt bij aan het voorzien van zuurstof aan de spieren. Op die manier zal je een hoger uithoudingsvermogen ervaren.

Hoewel creatine op zich geen afslankproduct is, heeft onderzoek bij gebruikers uitgewezen dat de inname ervan bijdraagt aan een verlaging van het vetpercentage en dus een verhoging van de vetvrije massa. Door een hoger belasting tijdens het trainen, ga je meer calorieën en dus ook vet verbranden.

Creatine uit voeding of als supplement?

Zoals hiervoor al aangegeven haalt het lichaam creatine zelf uit aminozuren die via de voeding ons lichaam binnenkomen. Vooral vlees is een belangrijke bron, wat het voor veganisten en vegetariërs moeilijk maakt om over een voldoende hoge, door het lichaam aangemaakte, voorraad te beschikken. Je moet er bovendien rekening mee houden dat als je creatine enkel en alleen uit voeding je wil halen je heel uitgebalanceerd zal moeten eten en ook veel. Voor mensen met een druk leven is dit niet altijd evident.

Wil jij de voordelen ervaren, maar kan je er niet genoeg van uit je voeding halen, dank kan je ervoor kiezen om het als supplement in te nemen en zo je hoeveelheid te optimaliseren voor betere resultaten.

Wil jij jouw sportieve prestaties een boost geven, maar lijk je steeds tegen je eigen fysieke grenzen aan te lopen? Creatine helpt je om deze grenzen keer op keer te verleggen en je sportieve prestaties naar een hoger niveau te tillen. De combinatie van een evenwichtige en gezonde voeding en creatine als supplement zal je naar ongekende hoogtes brengen en je fysieke condities doen pieken.

Bestel vandaag nog jouw dosis en overtuig jezelf door het gebruik ervan, je zal zien dat je zoveel meer aankan.

 

https://www.body-supplies.nl/creatine/