Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Huishoudelijk

Een slot openen met de slagtechniek – het is alsof jouw sloten niet bestaan.

 

De slagtechniek is iets dat je zou moeten kennen opdat je de nodige stappen zou kunnen zetten om jezelf, je familie en jouw waardevolle dingen te beschermen.

Je zou er echt verwonderd van staan kijken, hoe eenvoudig het is om een slot te openen met de slagtechniek. Het vraagt helemaal geen ervaring en het kan een slot in de kortste tijd open krijgen. De meeste mensen hebben geen idee van het gevaar dat de slagtechniek met zich brengt. Er was een tijd dat enkel de slotenmakers op de hoogte waren van deze techniek, maar ongelukkig genoeg is deze informatie nu wijd verspreid op het internet. De misdadigers weten reeds hoe ze jouw sloten moeten openmaken en nu is het tijd dat jij dat ook kan.

 

Een slagsleutel is een gewone sleutel die uitgeslepen is tot de laagste diepte voor elke pin. Met dat eenvoudig ontwerp kan hij in een slot gestoken worden, ongeveer 1/8ste van een inch (3,17 mm) terug uitgetrokken en dan een tik krijgen van het handvat van een schroevendraaier, of iets dat daarop gelijkt (schoenen met hoge hakken werken evengoed). Men geeft een weinig druk terwijl men een tik geeft en zo wippen de pinnen omhoog, ze vormen een lijn , en de cilinder kan gedraaid worden. Op die wijze verschaft een crimineel zich de toegang tot jouw woning.

 

Maar hoe kun je je nu beschermen tegen deze techniek? Je zou al jouw sloten kunnen vervangen door speciale bumpproof (anti-slag) sloten. Deze sloten zijn niet goedkoop en op het einde kan dit wel een zeer dure aangelegenheid worden. Overweeg toch ook maar om andere voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het installeren van een alarm systeem en camera’s. Snoei je hagen en zorg voor een goede verlichting. Doordat je nu op de hoogte bent van het bestaan van de slagtechniek, kan je tenminste beginnen met jezelf ertegen te beschermen. Wees bewust dat beveiliging nodig is, maar weet dat als een crimineel bij jou binnen wil zijn, hij ondanks alles er toch in zal slagen. Het belangrijkste wat jij kan doen, is er voor te zorgen dat je helemaal geen aantrekkelijk doelwit bent. Plaats zoveel mogelijk hindernissen als maar doenbaar is. Op zich ontmoedigt dat al heel wat inbrekers, die eerder gemakkelijke doelen zullen zoeken.

 

Micheal Schapkul is de eigenaar van Locksecure. Een gerenommeerd slotenmakerij bedrijf die al jaren vakkundige kennis biedt aan consumenten die graag hun beveiliging scherp willen zetten.

Met hun service-en klantegerichte manier van werken staan zij in onze top 3 van aanbevolen slotenmakers. Bekijk voor meer informatie de website van Locksecure hier: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam/ of loop gerust eens de winkel in.

 

Home