Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Eten en drinken

Geef een feest zonder zorgen, wij staan voor u klaar!

Drank 

Horeca verhuur is een bedrijf die het aanbied om voor de hapjes en drankjes te zorgen op evenementen en feesten. Of dit nou gesloten feesten zijn of enorme festivals. Bij enorme festivals verzorgt de horeca verhuur al het drinken. Dit is vaak een afgesproken hoeveelheid drinken wat geleverd moet worden en het blijft dan natuurlijk ook niet bij éen bar, maar veel meer op verschillende plaatsen. Je moet hierbij denken aan natuurlijk enorm veel liters bier en wijn wat aanwezig moet zijn. Deze worden geleverd in verschillende liter vaten of tonnen. Deze kunnen variëren van 20 liter tot 5000 liter maten voor bier.

Maaltijden

Ook kan horeca verhuur ingezet worden om maaltijden te bereiden. Als dit voor een hele groep gedaan moet worden dan gebeurd dit in grootkeukens. Niet alleen wordt dit aangevraagd door mensen die festivals en een feest organiseren, maar ook vliegtuigmaatschappijen maken hier gebruik van, want natuurlijk kan het personeel niet voor 200 man eten bereiden in een vliegtuig dit is en te gevaarlijk en er is ook te weinig ruimte. Daarom maken ze dus gebruik van bedrijven die horeca verhuur aanbieden, ook in schoolkantines kan het zo zijn dat het eten in groot keukens is bereid.

Bedrijfstsak

De horeca is een bedrijfstak die zich bezig houdt met het eet- en drinkgelegenheden. Horeca is een samengevoegd woord van Hotel, Restaurant en Café. Het wordt ook wel een lettergreep woord genoemd. We hebben de horeca in vijf verschillende takken verdeeld. Onder nummer een vallen vooral de snackbars, strandpaviljoens en sportkantines. Onder nummer twee de uitgaansgelegenheden zoals een discotheek. Bij nummer 3 de cafés. 4 Restaurants en als laatste nummer 5 de hotels. Sommige zien zes categorieën in de horeca. Als zesde categorie vinden ze dat culturele eet- en drinkgelegenheden tot dus een aparte categorie behoren. 

Wetten en regels

Overal waar je alcoholische dranken kunt krijgen buiten de winkel is een horecagelegenheid. Volgens de Nederlandse Drank- en Horecawet mag alleen een horecabedrijf drank voor consumptie inschenken. Als je een horecabedrijf wilt beginnen moet je aan bepaald eisen voldoen voor je jezelf een horecagelegenheid mag noemen. Ook moet je een speciaal certificaat hebben om te kunnen aantonen dat je alcohol mag inschenken. In Nederland zijn hier dus allemaal strikte regels voor. Sinds een paar jaar is de leeftijd om alcohol te mogen drinken verhoogd. Dit mocht je eerst vanaf 16 jaar halen, dit was dan voor bier en wijn. Nu moet je voor alle alcoholische dranken 18 jaar of ouder zijn om het te kunnen halen. 

https://drankengilde.nl/verhuur-materialen/