Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Sport

Grote vis gevangen in het park

’s Ochtends vroeg lekker een ommetje maken, als je een visser een enorme vis uit het water ziet halen. Een prachtig beest en nooit geweten dat zulke grote vissen hier zomaar rondzwemmen. De volgende keer maar eens goed kijken voordat je in het water wilt zwemmen. Maar wellicht ook een leuke uitdaging om zelf lekker aan de waterkant te zitten en proberen ook zo’n mooie vis te vangen. Maar waar begin je? In deze blog geven we enkele startertips. 

 

Wat voor vis moet je dan vangen?

Niet alle vissoorten worden even groot. In de Nederlandse wateren zijn de meeste grote vissen karper, snoek, brasem en zeelt. Door de kracht van deze vissen, kan je niet met elke simpele hengel deze vissen zomaar vangen. Hiervoor heb je minimaal een werphengel nodig. Deze kan je al voor een klein bedrag, met molen en vislijn kopen bij de lokale hengelsportzaak of op de kop tikken bij een online hengelsport winkel. Het meest belangrijke van deze set is uiteindelijk de molen. Door de molen heb je de mogelijkheid om verder uit de kant te vissen, maar ook de kracht van de vis goed op te vangen. Dit komt door de slip. Deze slip geeft lijn als er aan de andere kant een vis hard trekt. Dit voorkomt dat de lijn breekt en de vis wegzwemt met haak in de bek. 

 

Hoe vind je nu waar die grote vis zwemt?

Grotere vissen zijn meer schaars dan de kleine voorntjes en baarzen. Hierdoor probeer je te zoeken naar plaatsen, waar je de grotere vissen kunt verwachten. Vaak zijn dit plaatsen waar je ook het meest voedsel zal verwachten. Grote vissen moeten namelijk ook meer eten. Zoek hierbij in de buurt van waterplanten of overhangende takken en struiken. Hier waant de vis zich veilig en kan hierdoor makkelijker gevangen worden. Let wel op dat je vislijn niet vast komt te zitten hierin. Dan is het voorzichtig inleggen en wachten tot een is wilt happen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/