Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Sport

Hoe kom je professioneel over als personal trainer?

Ben je helemaal gek van sporten en fitness? En wil je met deze passie iets doen? Dan is de baan als personal trainer misschien iets voor jou. Personal trainer heeft verschillende voordelen. Zo kan je in loondienst gaan, maar kan je ook je eigen bedrijfje beginnen. Je hoeft je maar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, en je bent een personal trainer. Officieel heb je dus geen opleiding nodig. Als je aangenomen wilt worden of je wilt klanten binnenhalen, dan is het wel belangrijk dat je professioneel overkomt. De vraag is wat kan je dus doen om professioneel over te komen als personal trainer? Deze vraag wordt verder in dit artikel behandelt.

Wel of geen opleiding?

Net is al verteld dat je zonder diploma of opleiding personal trainer kan worden. Helaas wordt dit wel afgeraden om te doen. Ten eerste ben je als personal trainer verantwoordelijk voor de gezondheid van je klanten. Als je niet de benodigde kennis hebt over de oefeningen en over voeding, dan kunnen er verschillende problemen zich voordoen. Naast dit probleem, komt het ook minder professioneel over als je geen opleiding hebt gevolgd. Je hoeft niet perse een opleiding te volgen van vier jaar om een personal trainer te zijn. Zo kan je al in één jaar tijd online personal trainer worden. Deze studies zijn daarnaast ook minder duur dan andere MBO of HBO studies. Door een opleiding te volgen kom je alles te weten over het coachen van mensen, schema’s opstellen en professioneel overkomen. Naast de basisopleidingen kan je er ook voor kiezen om je nog verder te specialiseren. Als je eigen baas bent, dan moet je interessant zijn voor nieuwe klanten. Door bepaalde sporten of specialisaties aan te bieden kan je ook meer klanten binnen halen. Zo kan je misschien iets doen met vechtsporten, bootcamps, yoga of kettlebell trainingen. Voor al deze specialisaties zijn cursussen te vinden op sport-people.nl.

Coaching

Als personal trainer moet je motiverend zijn en vol passie over sport en gezondheid kunnen praten. Klanten moeten met plezier naar te toe komen en ook blijven terugkomen. Door positief te coachen en te motiveren kunnen mensen makkelijker hun doelen behalen. Verder ben je naast coach ook vaak een vertrouwenspersoon. Mensen kunnen een vervelende dag hebben gehad, of ergens mee zitten. Dan ben jij ook de persoon die een luisterend oor moet hebben. Deze coaching zorgt er voor dat je klanten tevreden en blij zijn en je ook gaan aanraden bij andere mensen. Deze manier van promotie en marketing werkt nog steeds het best. Zo hoef je niet alleen maar flyers of campagnes op te zetten waar veel geld in zit.

Uitstraling

Naast de coaching en het diploma moet je ook professionaliteit uitstralen. Zeg nou eerlijk, een personal trainer met een dikke buik of die niet fit is komt niet professioneel over. Zorg er dus voor dat je zelf ook fit en energiek oogt. Mensen kunnen ook naar jou kijken en denken zo wil ik er ook uitzien. Dit kan dus ook nog is als extra motivatie gezien worden. Verder is de kleding die je draagt ook belangrijk. Gelukkig hoef je als personal trainer niet netjes een overhemd of pak aan. Je mag lekker in een trainingspak mensen coachen. Wel is het goed om te kijken naar de sportkleding. Zo komt het beter over als je een logo of naam op de kleding hebt staan. Daarbij is het ook belangrijk om naar de pasvorm te kijken. Te strakke kleding is niet mooi, maar te losse ook niet. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteit. Verder zit de uitstraling ook in de gehele omgeving van het sporten. Als je van plan bent om voor jezelf te beginnen. Kijk dan goed naar de locatie en ga ook soms buiten sporten. Dit wordt ook door veel mensen als prettig ervaren.