Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Sport

Wat heb je nodig om te beginnen met golfen?

Heb je goede verhalen gehoord over de sport golf en wil je het zelf wel is proberen? Dat kan natuurlijk. Je kan op een baan zonder lid te zijn of ingeschreven te zijn bij de golfvereniging een balletje slaan om te proberen. Als je echt op de golfbaan wilt staan moet je echter aan bepaalde punten voldoen. Deze punten worden verder in deze blog besproken. Verder worden er ook nog enkele tips gegeven.

Handicap registratie

Om te kunnen spelen op de meeste golfbanen in Nederland heb je een handicap nodig. Dit betekent dat je een aantal lessen moet volgen die worden gegeven door een golf professionals. Hier leer je alle basisonderdelen en is vooral de theorie erg belangrijk. In de theorie krijg je alles wat je moet weten om veilig te golfen, om rekening te houden met anderen en hoe je met de baan omgaat. Al deze regels zijn erg belangrijk en worden ook streng nageleefd op elke golfvereniging. Met het bepalen van een bewijs laat je dus zien dat je de regels en de basisonderdelen kent. Het betekent niet dat je een bepaald niveau moet hebben om het te halen. Iedereen kan dit diploma halen. Als je dit bewijs hebt kan je daarna zorgen dat je handicap lager wordt, en dat doe je door steeds beter te worden.

Golfclubs

Om te kunnen golfen heb je natuurlijk wel materiaal nodig. Dit betekent dat je golfclubs en golfballen nodig hebt om te spelen. Dit kan een aardige investering zijn, daarom is het een aanrader om een beginners set aan te schaffen. Hier krijg je alleen de nodige clubs, en niet extra’s en heb je dus geen tas vol met verschillende clubs. Golfballen zijn over het algemeen niet duur, maar als je daar op wil besparen kan je ook zogenaamde lakeballs aanschaffen. Dit zijn ballen die eerder zijn gebruikt en gevonden zijn in de struiken of in het water.  Verder is het handig als beginner om gekleurde ballen te nemen. Deze ballen kan je in veel gevallen sneller terugvinden als je bijvoorbeeld de bal helemaal verkeerd raakt en de bal tussen de bomen en struiken komt.

Golfkleding

Naast de golfclubs, golftas en golfballen is het ook belangrijk om de juiste kleding aan te hebben. Er zijn bij verschillende verenigingen bepaalde kledingvoorschriften waar je aan moet voldoen, al is dit tegenwoordig minder streng dan dat het was. Goede golfkleding dames en golfkleding heren kan je bij veel partijen krijgen. Over het algemeen is het de bedoeling dat iedereen nette kleding draagt, dit houdt in dat veel golfers met een polo en een nette broek lopen. Verder zijn de golfschoenen ook erg belangrijk. Deze schoenen moeten er voor zorgen dat je stevig op de grond staat en dat je zoveel mogelijk balans hebt als je de bal wilt gaan slaan. Je kan hiervoor schoenen kopen met noppen of met spikes. Voor beginners is het beter om golfschoenen te kopen waar noppen onder zitten. Spikes zijn over het algemeen beter voor balans, maar wel lastiger in gebruik. Ook kan je hiermee de baan beschadigen als je niet goed weet wat je doet. Heren en dames golfschoenen kan je in vele maten, merken en soorten krijgen. Let wel op dat deze schoenen een beetje passen bij de rest van de outfit. Dit wordt bij veel golfverenigingen wel gewaardeerd.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de mooiste wedstrijden met voetbaltickets naar Spanje

Keuze uit een groot assortiment aan accessoires bij de racefiets specialist

De mooiste zaalvoetbalschoenen anno 2020