Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Met Shiftbase verlopen het rooster maken en het bijhouden van de uren voortaan een stuk sneller

Shiftbase is administratiesoftware inclusief tijdregistratie app voor branches als transport, productie en Retail. Tegelijkertijd zien we dat het ook binnen de facilitaire dienstverlening, de beveiliging, zorg en welzijn veel gebruikt wordt. Een toepassingsgebied waar we even bij stil willen staan, is horeca.

Onder de bedrijfstak horeca vallen alle bedrijven die als eet- en / of drinkgelegenheid fungeren of die logies aanbieden. Oorspronkelijk is horeca een zogenoemd lettergreepwoord: ho van hotel, re van restaurant en ca van café. Een onderverdeling die ook gemaakt wordt, is die van het Nederlandse bestemmingsplan:

  • fast service locaties zoals snackbars, sportkantines en ijssalons;
  • nachtclubs, dancings en aanverwante gelegenheden;
  • eetcafés, cafés en bars;  
  • lunchrooms, restaurants en aanverwante gelegenheden;
  • hotels.

Belangrijke werkgeversorganisaties voor horecaprofessionals zijn het Nederlands Horeca Gilde en Koninklijke Horeca Nederland. Tot de belangrijkste horeca vakbonden behoren CNV Horeca, De Unie en de FNV Horecabond. Er zijn twee beroepsverenigingen: het gastvrijheidsgilde en het koksgilde. Eerstgenoemde maakt zich sterk voor professionele gastvrijheid in de horeca. Het gilde inspireert en ondersteunt door middel van advies, educatie en praktische kennisdeling. Het koksgilde dient als netwerk en expertisecentrum voor koks. Inspireren, innoveren en leren staan centraal. Het vak van kok wordt vol passie en en trots uitgedragen.

In de horeca wordt zowel met vaste mensen als met uitzendkrachten en zzp’ers gewerkt. En laten we de seizoenarbeiders niet vergeten die worden ingezet als de terrassen volstromen in de zomer en ook tijdens piekdagen zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren. Er wordt overdag, ’s avonds en ’s nachts gewerkt. De roosters van een horecaonderneming kunnen ingewikkeld zijn. Heeft u een eigen horecazaak en zou u het plannen voortaan wat soepeler willen laten verlopen zodat u wat meer tijd heeft om eens een praatje te maken met uw mensen en de klanten? Shiftbase kan u zeker van dienst zijn. In het online pakket kunt u roosteren, uren en vakantiedagen registreren en de personeelsadministratie doen. Koppelingen met voor u belangrijke programma’s als Mr. Winston en Formitable zijn eenvoudig aan te maken.

https://www.shiftbase.com/nl/