Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Manieren om urenregistratie makkelijker te maken

Het gebruik van urenregistratie is wellicht een onderwerp waar niet graag over gesproken wordt, maar het is wel een onderwerp wat belangrijk is om bij te houden. De beste manier om de urenregistratie personeel onder controle te houden, is door gebruik te maken van een urenregistratiesysteem. Zo’n systeem maakt het jou als werkgever gewoon veel gemakkelijker en hoe eenvoudiger hoe beter uiteraard. En het gebruik van urenregistratie zal voor elke partij een voordeel zijn. Gebruik je al een urenregistratiesysteem dan zijn er wellicht ook andere manieren hoe je het gebruik ervan kan verbeteren.  

Omschrijf duidelijk de verwachtingen 

Zorg bij het gebruik van zo’n tijdregistratie personeel systeem dat de werknemers precies verwachten welke richtlijnen ze moeten volgen bij het gebruik van urenregistratie. Waar moeten ze de uren bijhouden en bij wie moeten ze problemen melden. En maak ook duidelijke afspraken met bijvoorbeeld het afronden naar boven qua gewerkte uren. Het is namelijk voor iedereen fijn om precies te weten en vast te leggen wat de regels en verwachtingen zijn. Zolang het voor iedereen duidelijk is, hou je ook discussies buiten de deur. Bovendien zijn dan zowel de werknemers, maar ook de werkgevers hier verantwoordelijk voor. Laat dan ook duidelijk zien waar ze de uren moeten registreren, vaak wordt dat gedaan door een urenregistratiesysteem. Vaak kan het voorkomen dat je buiten het bedrijf werkt en ergens ander op locatie. Zo kan je toch nog je gewerkte uren netjes bijhouden in het systeem. Maak je gebruik van meerdere systemen kan je er ook nog voor kiezen om de systemen te synchroniseren en om er voor te zorgen dat je alle projecten en alle geregistreerde uren bij elkaar staan. Dit zorgt namelijk voor onduidelijkheid bij bijvoorbeeld personeel die op afstand werken Dit kan bijvoorbeeld ook met de uitgaven die je maakt, zo staat alles gewoon duidelijk op 1 pagina.  

Eerlijkheid en transparantie is belangrijk 

Eerlijkheid is eigenlijk gewoon het belangrijkste en een bedrijfscultuur waar eerlijkheid wordt gestimuleerd en waar iedereen ook gewoon gewaardeerd wordt, is eigenlijk de beste bescherming tegen allerlei misstanden in de urenadministratie. Wanneer het personeel weet dat er netjes wordt omgegaan met hun gewerkte uren en dat ze daarvoor ook een eerlijke beloning krijgen, zal er veel minder misbruik gemaakt worden tijdens het registreren van de uren. De transparantie kan worden bereikt door bijvoorbeeld maandelijk een overzicht te sturen met alle gemaakte uren. Maar daarnaast kan door het geven van het goede voorbeeld het ook aanmoedigen bij het personeel om de uren netjes te registreren. Zo zie je eigenlijk dat eerlijkheid en transparantie hartstikke belangrijk is binnen een bedrijf.  

 

 

 

https://www.get.nl/nl/oplossingen/urenregistratie/