Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Luchtvracht versus zeevracht

Een pakket of brief via luchtvracht Suriname versturen kan in sommige gevallen veel voordelen hebben tegenover het pakket met de zeevracht versturen. Wel ligt het er heel erg aan wat er precies verstuurd wordt. De grootte, gewicht en waarde van het pakket maken een groot verschil in wat de beste verstuur methode is. Ook is het goed om te bedenken hoeveel haast het pakket heeft. Voor belangrijke brieven of spullen is het soms aantrekkelijker om dit via luchtvracht te laten versturen. Bij zeevracht komt ongeveer 80% goed aan, bij luchtvracht ligt dit percentage hoger.

Levertijd

Één van de grootste verschillen die vast staat tussen lucht- en zeevracht is de levertijd. Als je een pakket met de zeevracht verstuurd zal op papier staan dat het twee tot drie weken zal duren voordat het pakket aankomt. Als je vaker pakketten naar Suriname stuurt zal je vast wel hebben meegemaakt dat dit in de praktijk niet altijd zo zal blijken.

Vooral als een pakket of brief haast heeft, zal de luchtvaart een wat aantrekkelijke levertijd hebben. Dit duurt namelijk maar twee tot vier dagen duren. Natuurlijk zijn hier ook de uitzonderingen, maar dit komt minder vaak voor dan bij de zeevracht.

 

Kostenplaatje

Wat wel als nadeel gezien kan worden, is het prijsverschil tussen de lucht- en zeevracht. Voordat het pakket verstuurd wordt wordt het bedrag van het versturen met degene die het pakket verstuurd gedeeld. Bij zeevracht zal dit meer hetzelfde blijven dan bij luchtvracht

De prijs wordt berekend op het totale volume wat verstuurd wordt, hierbij wordt zowel het gewicht als de grootte van het pakket meegerekend. Hiermee is het dus goedkoper een kleinere doos met sieraden te versturen dan een groot meubelstuk. Vooral als het pakket meer waard is, zijn de extra verzendkosten het eerder waard.