Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Beveiligingssystemen en alarmcentrales – efficiënte beveiliging

Als het gaat om de beveiliging van je bedrijf, dan is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om jezelf, je personeel, en je eigendommen te beschermen tegen potentiële gevaren. Een beveiligingssysteem in combinatie met een alarmcentrale is een effectieve manier om jezelf deze bescherming te gunnen. 

Wat doet de alarmcentrale? 

De alarmcentrale is een centraal punt waar alle alarmen van verschillende beveiligingssystemen samenkomen en worden opgevolgd. Wanneer een alarm afgaat wordt er een melding doorgestuurd naar de centrale, waar de centralisten de situatie kunnen beoordelen en passende acties kunnen ondernemen. Hieronder valt bijvoorbeeld het inschakelen van de juiste hulpdiensten. Dit natuurlijk in combinatie met een verscheidenheid aan verschillende soorten beveiligingsapparatuur. 

Verschillende soorten beveiligingssystemen 

Er is een breed scala aan beveiligingssystemen beschikbaar, zoals alarmsystemen, videobewakingssystemen en brandalarmsystemen. Het is belangrijk om een systeem te kiezen dat het beste bij de behoeften van je bedrijf passen. Hieronder een kort overzicht met toelichting. 

Alarmsystemen 

Dit kan bestaan uit verschillende componenten, zoals deur- en raamsensoren, bewegingssensoren en glasbreuksensoren. Als een inbraak wordt gedetecteerd, dan gaat er een alarm af en wordt dit opgepikt door de alarmcentrale. 

Videobewakingssytemen 

Dit bestaat uit één of meerdere camera’s die beelden opnemen van de omgeving. Deze kunnen bekeken worden op een monitor op afstand, of via een mobiele app of website. Hierin zijn nog verschillende mogelijkheden, zoals warmtecamera’s, of het instellen van gezichtsherkenningssoftware, die kan waarschuwen wanneer een onbekend persoon wordt gedetecteerd. 

Toegangscontrolesystemen 

Een toegangscontrolesysteemwordtgebruikt om de toegang tot eenbepaalderuimtetebeperken. Dit kan gedaan worden metbehulp van sleutelkaarten, codes, of biometrischegegevens, zoalsvingerafdrukken. Dit type systeem is vooralhandigvoorbedrijven die gevoeligeinformatie of kostbarematerialenbewaren. 

Brandalarmsystemen 

Een brandalarmsysteemdetecteert rook, hitte of vlammenenwaarschuwt de alarmcentraleen de mensen in het gebouw. Het systeemkangeïntegreerdworden met sprinklers of andereblusmiddelen. Zo wordt snelle reactie gegarandeerd. 

Houd bij de keuze van het juiste beveiligingssysteem rekening met verschillende factoren, zoals de behoeften van jou en je bedrijf, de kenmerken en functionaliteiten van ieder systeem, en of deze met elkaar in overeenstemming zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden, die ook vaak met elkaar gecombineerd kunnen worden op verschillende manieren. Als je overweldigd bent door het grote aanbod, schroom dan ook vooral niet om meer informatie van een professional in te winnen. Zij kunnen vaak advies op maat geven en daarin het beste in je behoefte voorzien. Daarnaast zien zij misschien nog extra risico’s waar je je zelf nog niet bewust van was, en kan je daar ook nog op inspelen. 

 

https://www.g4s.com/nl-nl/oplossingen/secure-solutions/beveiligingssystemen-en-techniek