Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Financieel

Wanneer komt er een deurwaarder langs?

Het duurt wel even voordat er een deurwaarder op de stoep gaat wanneer een rekening niet voldaan wordt. De eerste stap die wordt genomen wanneer een rekening niet betaalt wordt, is het versturen van een veertiendagenbrief. Iedereen kan zo’n brief versturen, maar het is verstandig om deze op te laten stellen door een professioneel incassobureau. Rechtnet Advocaten: uw incassobureau nabij Gilze-Rijen helpt u graag verder.

Wanneer er geen reactie komt op de zogeheten veertiendagenbrief, kan de schuldeiser als volgende stap een minnelijke incasso sturen. Hier zijn kosten aan verbonden die bestaan uit een vast percentage van de schuld. Heeft de schuldenaar dan nog niet heeft betaald? Dan is de volgende stap een gerechtelijk incasso. Deze dagvaarding wordt door een gerechtsdeurwaarder uitgereikt.

Naar de rechter

Na het gerechtelijk incasso komt de zaak voor bij de rechtbank en velt de rechter een oordeel. Krijgt de persoon met de openstaande schuld gelijk? Dan is de zaak daarmee afgehandeld. Indien de schuldeiser gelijk krijgt, komt er weer een deurwaarder langs met daarin het vonnis. Alle bijkomende kosten worden in rekening gebracht bij de schuldenaar. Als er nog steeds niet wordt betaald, dan volgt er beslaglegging op bezittingen of tegoeden.

Beslaglegging

Er kan beslag gelegd worden op allerhande bezittingen van de schuldenaar. De deurwaarder kan bijvoorbeeld beslag leggen op de laptop, smartphone, koelkast, televisie, auto of zelfs het salaris of bankrekeningen. Het is alleen niet toegestaan om beslag te leggen op het bed. De kosten die door de deurwaarder aan de schuldenaar worden doorberekent zijn vastgesteld in de wet. Elke handeling heeft een eigen tarief, dat bovenop de bestaande schuld komt. Het totaal te vorderen bedrag kan hierdoor zeer hoog oplopen.

Huisuitzetting

Het kan voorkomen dat de deurwaarder mensen uit huis zet. Dit gebeurt voornamelijk wanneer er sprake is van een ernstige huurachterstand of bij een achterstand van de betaling van de hypotheek. Huisuitzetting komt gelukkig niet heel veel voor in Nederland. Jaarlijks wordt er zo’n 300.000 keer beslag gelegd en vinden er 8000 ontruimingen plaats.

 

https://www.rechtnet.nl/incassobureau-gilze-en-rijen/