Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Eten en drinken

Diepvriesetiketten als essentieel hulpmiddel voor de zakelijke markt

Iedere ondernemer, werkzaam in de voedselindustrie mag het geen verrassing zijn, diepvriesetiketten zijn extreem belangrijk. Je wil je diepvriesvoedsel op een zo effectief mogelijke manier structureren. In dit blog lees je waarom diepvriesetiketten belangrijk zijn en hoe je ze zo effectief mogelijk gebruikt.

Ze zijn belangrijk voor de voedselveiligheid

Voedselveiligheid is natuurlijk extreem belangrijk, niet alleen voor de consumenten, maar ook voor de zakelijke markt. Voedsel wat je in de vriezer bewaard, blijft natuurlijk een stuk langer goed. Dat is precies wat je wil, voedselverspilling is niet wat je wil. Met duidelijke en goed leesbare diepvriesetiketten heb je duidelijk in beeld hoe lang je het voedsel kan bewaren. Vooral voor producten die snel bederven is dit erg verstandig, denk aan vlees, vis en zuivelproducten.

Diepvriesetiketten bevatten, behalve de houdbaarheidsdatum, ook andere informatie. Denk aan aanduidingen zoals ingrediënten, bereidingswijze en informatie rondom allergenen. Het is toch prettig voor iemand met glutenallergie om uit te vogelen in welke producten gluten zitten.

De etiketten voor diepvriesproducten zijn dus essentieel om voedselveiligheid te garanderen, zowel om te voorkomen dat voedsel bederft en om te kunnen zien welke ingrediënten er allemaal in producten zitten.

Etiketten in ieder denkbaar formaat en materiaal

Diepvriesetiketten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en formaten, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij jouw specifieke toepassingen in de voedselindustrie. De keuze van het materiaal hangt af van de temperatuur waarbij het voedsel wordt bewaard, de duur van de opslag en andere omgevingsfactoren.

Enkele veel voorkomende materialen voor diepvriesetiketten zijn synthetisch papier, polypropyleen en polyester, die allemaal bestand zijn tegen lage temperaturen en vocht. Synthetisch papier is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en scheurbestendigheid, terwijl polypropyleen en polyester bekend staan om hun uitstekende bestendigheid tegen water en chemicaliën.

Daarnaast zijn diepvriesetiketten verkrijgbaar in verschillende formaten, zoals ronde, vierkante of rechthoekige vormen, en kunnen ze worden geleverd op rollen of vellen. De keuze van het formaat hangt af van de grootte van de producten die je wilt labelen en de ruimte die beschikbaar is voor de etiketten op de verpakkingen.

Het is belangrijk om de juiste materiaal- en formaat keuze te maken voor je specifieke toepassingen om ervoor te zorgen dat de diepvriesetiketten goed blijven plakken, goed leesbaar zijn en bestand zijn tegen de omstandigheden in de vriezer. Een professionele leverancier, zoals One2id.com, kan je helpen bij het kiezen van de juiste materialen en formaten die passen bij jouw behoeften.