Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Onderwijs

Doelgericht Onderwijs

Wil jij weten hoe doelgericht onderwijs het resultaat van jouw kind verbeterd? Lees het antwoord op de vraag in deze blog. 

Doelgericht

Om te beginnen met doelgericht, wat is dat eigenlijk? Doelgericht onderwijs betekent dat de focus ligt op de doelstellingen. Klinkt logisch toch? Dat blijkt toch moeilijker dan het is. Vaak raak je afgeleidt door zijpaden, tegenslagen, tegenwerkingen, tijdverspillers of wat dan ook. Doelgericht werken vraagt veel focus op de doelen en het resultaat. 

Regelgeleid

Veel onderwijsinstellingen zijn regelgeleid. Wat betekent dat ze meer met de regels bezig zijn, dan met de ontwikkeling van de scholieren. Deze onderwijsinstellingen worden geleid door protocollen, procedures en regels. Zaken waar een gemiddelde school dagelijks mee te maken heeft. Dat ontneemt het zicht op het doel: kinderen kennis en vaardigheden bijbrengen in een veilige omgeving. Er is geen enkel beleid, dat gebasseerd is op regels en procedures, in staat om zo’n complex doel te bereiken. 

SvPO

Om kinderen kennis en vaardigheden bij te brengen, is er veel ruimte om naar eigen inzicht te handelen nodig. De beste handeling is niet die het protocol volgt, maar het doel dichterbij brengt. En dat is hoe wij bij SvPO onderwijs bieden. Wij laten ons niet afleiden door regels, procedures en protocollen. Maar kijken naar wat echt nodig is om het doel te bereiken, oftwel doelgericht onderwijs geven. Wij kijken naar wat er nodig is om kinderen kennis en vaardigheden bij te brengen. Daarnaast zien wij bij SvPO elk kind als individu. Dit betekent dat wij aandacht geven aan ieder kind en bij elk kind kijken wat nodig is om het doel te bereiken. Een van de belangrijkste factoren die hier bij helpen, zijn de kleine klassen. Hierdoor heeft de docent genoeg tijd om elk kind juist te begeleiden. 

Wil je meer lezen over onze waarden? Lees dan hier verder over School voor Persoonlijk Onderwijs!

https://sites.google.com/a/svpo.nl/main/home