Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Duurzame agrarische producten

Milieubewust leven is een trend van de afgelopen tien jaar en zal zich in de toekomst nog verder doorzetten. Mensen zijn er steeds meer van doordrongen dat zij het verschil kunnen maken voor een goed milieu. Nu is er nog wat aan te doen, als we nog 40 jaar doorgaan om deze manier zal de schade aan de aardbol waarschijnlijk onherstelbaar zijn. Daarom is het heel belangrijk om daarop in te spelen als ondernemer of merk. Ook boeren doen er goed om milieubewust bezig te zijn. In de supermarkten zie je tegenwoordig ook veel meer biologische producten dan pakweg 15 jaar geleden.

De milieubewuste consument wilt duurzame agrarische producten. Afvalpreventie, water- en energiegebruik en het reduceren van de CO2-uitstoot zijn onderwerpen die volop in het nieuws zijn de afgelopen jaren. De wet- en regelgeving op dit gebied wordt ook constant aangepast en voor veel boeren is dit lastig. Om zo milieubewust mogelijk te ondernemen en ook op de hoogte te blijven van de laatste regeltjes kan het verstandig zijn om een bedrijf in te schakelen dat hier alles van weet zoals wijsman handel en advies.

Aan de grote inspanningen die de agrarische sector levert op het gebied van het milieu is te zien dat deze sector zich bewust is van dit probleem. Zo wordt er door veel agrarische bedrijven geproduceerd door middel van windenergie of co-vergisting. Door deze succesvolle methodes is de belasting van het milieu met 80% verminderd. Ook de uitspoeling van schadelijke stoffen als fosfaat, mest en stikstoffen naar het grondwater wordt steeds minder.

Als u als boer zelf niet de tijd heeft om constant bezig te zijn met het in de gaten houden van de laatste trends en wet- en regelgeving kan het heel handig zijn om agrarisch advies in te winnen bij een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/