Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Een achteruitrijcamera is hartstikke handig!

Een achteruitrijcamera is een ontzettend handige functie op uw rijtuig. Het kan van dienst zijn tijdens onder andere achteruitrijden, tijdens parkeren, maar ook tijdens het filerijden. Fatale gebeurtenissen kunnen worden voorkomen dankzij het gebruik van een achteruitrijcamera. Denkt u ook aan om een achteruitrijcamera te kopen? Waar moet u dan op letten tijdens de aanschaf van een losse achteruitrijcamera? Belangrijke punten zijn de kijkhoek van de cameralens, stof- en waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, beeldspiegeling en camera verwarming.

Bepaalde camera’s hebben een breder beeld waarna je op wat grotere afstanden ook goed zicht heeft. Zulke camera’s hebben een grote kijkhoek. Daarentegen zijn er ook camera’s met een kleine kijkhoek. De camera’s worden aan de buitenzijde van de auto geplaats. De stof- en waterdichtheid is daarom een belangrijk punt. Alle camera’s zijn voorzien van een IP-waarde waarmee de dichtheid wordt aangegeven.  Zowel overdag als s ‘nachts goed beeld hebben is van belang, daarom zijn de meeste camera’s voorzien van infrarood LED. In koude toestanden kan condensvorming plaatsvinden. Daarvoor hebben we camera’s die zijn voorzien van cameraverwarming. Zodat je te allen tijde goed zicht hebt.

Een achteruitrijcamera monteren is alles behalve ingewikkeld, en kun je in de meeste gevallen zelf uitvoeren. Hiervoor plaats je de monitor en camera op de gewenste locatie in en op het voertuig en werk je de bekabeling netjes weg. Ook een achteruitrijcamera aansluiten op de elektrische bekabeling van het voertuig is over het algemeen niet ingewikkeld. Je kunt het systeem op verschillende plaatsen op de bekabeling aansluiten. De makkelijkste optie is om gebruik te maken van de sigarettenaansteker. Maar ook aansluiten op de bekabeling van het voertuig is zeer goed zelf uit te voeren mits je een beetje handig bent met elektra natuurlijk. Al is het wel zo dat de systemen tegenwoordig, zoals aangegeven, echter ook vrij eenvoudig zelf te monteren zijn. En het vraagt geen al te uitgebreide technische kennis.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/