Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Marketing

Een groene make-over voor je ronde tafel

Een stekelige vriend voor je ronde tafel

Eén van de grootste voordelen van de ronde tafel? Het centrale deel met lekker veel plek voor decoratie om je ronde tafel een persoonlijke make-over te geven. In 2017 is de interieurwereld nog steeds wild van de cactus en vetplanten als decoroatiestukken, en dat hoeft niet te verwonderen. Dit soort planten passen immers helemaal in het plaatje van de hippe mid-century interieurs (een stijl die tussen 1930 en 1965 zijn hoogtepunt kende). Bovendien komen ze in zoveel soorten, vormen en groottes dat er voor elke interieurfan wel een geschikt exemplaar te vinden is. En dat ze nog eens onderhoudsvriendelijk zijn, is mooi meegenomen. Wij geven je alvast wat tips mee om de stekelige plantjes een plek te geven op je ronde tafel.

Mid-century met een ronde tafel en cactussen

De mid-century interieurs worden gekenmerkt door het gebruik van hout, véél hout. Ook meubels met vloeiende lijnen, zoals ovale of ronde tafels, en speelse details, zoals atypische poten, horen thuis in dit soort interieurs. Met een ronde tafel zoals de Verdun of Dundee haal je een meubel in huis dat perfect dient als basis voor een mid-century look. Kleed deze tafel aan met een grote cactus of vetplant voor een geknipte retro touch aan je interieur. Een rommelmarkt is ideaal om een leuke vintage bloempot te vinden, maar ook vaasjes of een lamp om je make-over verder door te trekken.

Bloempotten: voor elke ronde tafel een geschikte stijl

Handig aan dit soort planten is dat je makkelijk een persoonlijke toets geeft door te kiezen voor een bloempot of onderlegger die jouw persoonlijkheid weergeeft. Praktische geesten gaan voor een cactus met een onderlegger om de plant makkelijk te verschuiven. De Norwich ronde tafel heeft die no-nonsense look die goed aansluit bij interieurfans die het graag simpel houden. Heb je gevoel voor humor? Ga voor een grappige bloempot die het goed doet met de speelse look van de ronde industriële tafel Dundee. Als je het graag wat eenvoudig houdt, ga je voor een monochrome bloempot. De witte poten van de Norwich White matchen bijvoorbeeld mooi met een witte bloempot. De statige Column doet het dan weer goed met een vaasje of pot met een klassieke look.

De ronde tafel als groene long

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot een eikenhouten eettafel. De ronde tafels worden meer en meer ingezet als groene zones in huis, om cactussen en heelkundige planten een eigen plekje te geven om naar hartenlust te bloeien. Cactussen zien er met een grillige vormen immers steeds leuk uit op zo’n tafel, en vragen bovendien niet veel aandacht. Maar ook aloë vera is makkelijk te onderhouden en heeft bovendien heel wat heelkundige eigenschappen. Dat zo’n groene ronde tafel er nog eens leuk uitziet, is natuurlijk mooi meegenomen.

 

https://www.tafels99.nl