Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Kabelprinter en laserprinters

Er bestaan vele verschillende soorten printers. In principe kun je ze onderverdelen in twee verschillende soorten, zo heb je de traditionele kabel printer en laserprinters. De twee hebben verschillende printtechnieken. De kabel printer maakt gebruik van de inkjet technologie en de laserprinter print met een lasertechnologie. Een laser printer wordt eigenlijk vooral op industrieel niveau gebruikt en is ten opzichte van de inkjet technologie nog maar een nieuwe ontwikkeling. In dit artikel wordt uitgelegd hoe een laserprinter precies werkt en wat hier de voor- en nadelen van zijn.

de laserprinter kan revolutionair genoemd worden. De printer bevat een drum, wat een soort lichtgevoelige rol is. Wanneer vanuit de computer een pagina wordt omgezet in een voorbeeld wat bestaat uit verschillende puntjes, wat ook wel pixels genoemd wordt, vormen deze uiteindelijk de afbeelding die je wilt. De punten die ervoor zorgen dat deze afbeelding ontstaat moeten worden voorzien met inkt en daarna worden deze belicht met de laser waardoor de drum elektrisch geladen wordt. De verschillende punten trekken dan het inktpoeder aan doordat de delen van de drum elektrisch geladen zijn. Als laatste wordt de toner aangebracht wanneer het papier verhit wordt. Zo komt de toner definitief vast op het papier te zitten.

Deze technologie is heel anders dan de technologie van de inkjet print technologie. In vergelijking met de inkjet printer is dat de toner van de laser printer relatief goedkoop is. De inkt cartridges zijn een stuk duurder om te komen. Wel zijn de kleurenprinters met lasertechnologie veel duurder om te kopen en ook komt het voor dat de foto’s niet helemaal van goede kwaliteit zijn.  Bij aanschaf is de laserprinter dus een stukje duurder, maar dit verdien je terug doordat de toner weer een stuk goedkoper is dan bij kabel printers.

Naast deze printers zijn er nog vele andere printers met verschillende technieken en voor- en nadelen. Zo heb je bijvoorbeeld nog de folie printer en de thermische printer.

http://kba-metronic.nl