Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Een huis verkopen in 2022: de definitieve gids

De verkoop van een huis is een zeer belangrijk proces en vertegenwoordigt een belangrijke economische transactie. Het is dan ook normaal dat eigenaars een maximale rentabiliteit willen bereiken en de operatie met alle garanties willen uitvoeren.

Nu de vastgoedmarkt een aanzienlijke groei doormaakt, zijn de vastgoedprijzen gestegen. Wilt je dus een huis verkopen in Roosendaal en weten met welke essentiële factoren je rekening moet houden, bekijk dan de tips die wij hebben opgesteld!

Doe een huis inspectie voor de verkoop

Een gedetailleerd inspectierapport kan eventuele structurele of mechanische problemen vóór de verkoop aan het licht brengen. Het is een manier om te anticiperen op problemen die potentiële kopers kunnen aanwijzen wanneer ze later in het proces hun eigen inspectie doen.

Zo kunt je het verkoopproces versnellen door de nodige reparaties uit te voeren en andere voorbereidende werkzaamheden aan het pand te verrichten. Dit betekent dat wanneer het huis te koop wordt aangeboden, het klaar zal zijn om in te wonen, zonder grote problemen of complicaties.

Maak professionele foto’s

Aarzel niet om deze investering te doen. Foto’s van hoge kwaliteit zijn van essentieel belang, aangezien het maximaliseren van de presentatie van jouw woning op het internet het verschil kan betekenen tussen een snelle verkoop of een verkoop op lange termijn.

Als je een makelaar heeft, zijn professionele foto’s en virtuele rondleidingen misschien al inbegrepen in hun diensten. Indien je er echter geen heeft, is het aan te bevelen een fotograaf in te huren die gespecialiseerd is in de verkoop van onroerend goed. De vergoeding voor hun diensten varieert naar gelang van de grootte van het huis, de ligging en de tijd die het fotograferen van de woning in beslag neemt.

Stel een realistische prijs vast

In concurrerende markten zoals de vastgoedmarkt is het van cruciaal belang de juiste prijs te hanteren. Een te hoge waarde kan averechts werken doordat het onmogelijk wordt het eigendom te verkopen, terwijl een te lage waarde ertoe kan leiden dat je uiteindelijk geld verliest.

Een eerste stap die je moet nemen is het controleren van de prijzen van het gebied waarin het onroerend goed dat je wilt verkopen is gelegen. Het is van essentieel belang om een idee te hebben van wat de huizen in jouw omgeving kosten.

Een veelgemaakte fout is om eerst een hoge prijs vast te stellen en deze dan periodiek te verlagen. Deze strategie werkt meestal niet omdat te duur geprijsde huizen potentiële kopers wegjagen. Ook huizen met meerdere prijsverlagingen kunnen de indruk wekken dat ze een of ander probleem hebben. Daarom is het beter een realistische prijs te bepalen en die vanaf het begin vast te stellen.