Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Geef je bedrijf een boost met online marketing

Vroeger maakten bedrijven vooral reclame op televisie met commercials of ontwierpen ze posters die opgehangen werden op openbare plekken zoals busstations en bioscopen. Tegenwoordig is digital marketingessentieel voor elk bedrijf. Het internetverkeer neemt namelijk nog steeds toe waardoor je met goede online marketing veel klanten kunt trekken. Bovendien doen steeds meer consumenten aankopen op internet, dus doe je er als bedrijf goed aan om je producten online aan te bieden en te promoten. Hieronder leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen.

SEO

SEO, oftewel ‘Search Engine Optimization’, staat alle processen die te maken hebben met een organisch zoekresultaat. Met SEO zorg je ervoor dat je makkelijk te bereiken bent voor je doelgroep. Als je je SEO goed voor elkaar hebt, sta je hoger in de zoekmachines waardoor je meer kliks en omzet kunt genereren. Je kunt SEO zelf doen, maar het ook uitbesteden aan een SEO specialist van GMU. Het vergt namelijk wel wat tijd om je SEO goed te regelen, daarom kun je het als beginner ook uitbesteden zodat jij je bezig kunt houden met andere belangrijke zaken. Als je bijvoorbeeld een bedrijf in sociale media in Meppel hebt, zoeken mensen vaak naar de tags ‘social media marketing omgeving Meppel’. Zorg er daarom dat je op je site een blog hebt waar dit keyword (meerdere keren) in voorkomt. Zo val je meer op in de zoekmachines.

Google

Google wordt vooral gebruikt als zoekmachine, maar vaak vergeten we dat dit platform ook andere handige tools heeft. Zo kan Google namelijk een geweldig hulpstuk zijn voor je bedrijf als je aan digital marketing doet. Zo heb je op Google namelijk de optie voor ‘Google Analytics, een tool die ervoor zorgt dat je je website zorgvuldig kunt analyseren. Met Googly Analytics weet je precies hoe lang een gebruiker op je site is, wat hij er doet en waar zijn geografisch ligging is. Zo heb je dus een beter idee over je doelgroep en kun je daar op inspelen. Ook is er Google Ads, waarmee je zelf een online marketing campagne kunt lanceren.

Online marketing is dus onmisbaar als je je bedrijf of product online wilt aanbieden. SEO en Google zijn een hulpstuk die je kunt gebruiken om je marketing te optimaliseren.