Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Het mes snijdt aan 2 kanten

Soms hebben bedrijven vernieuwing nodig om te groeien, dit resulteert in ontslagen voor delen van het bestaande personeel. Ook dient men nu nieuw en beter personeel aan te nemen. Het is voor bedrijven soms nog best lastig om de juiste personen te vinden, dit komt doordat zij veel aanmeldingen ontvangen. Zij hebben erg veel keuze, dit kan een voordeel maar ook een nadeel zijn voor het bedrijf. Zij kunnen gemakkelijk iemand over het hoofd zien die wel uitermate geschikt had kunnen zijn. Om die reden besteden veel bedrijven het eerste proces, de selectie van kandidaten uit. Zo hoeven zij geen tijd te verspillen aan personen die niet geschikt zijn voor de functie.

Een service die bedrijven kunnen inhuren is een assessment. Tijdens deze dienst wordt er gekeken naar de aangemelde kandidaten. Vervolgens gaat dit bedrijf aan de slag met deze personen, dit zorgt ervoor dat het bedrijf uiteindelijk de beste krijgen voor geschoteld. Tijdens de assessments worden de kandidaten op verschillende niveaus getest. Zo wordt hun inschattingsvermogen getest en ook de mogelijkheid tot aanpassen komt aan bod. Hierdoor krijgt het bedrijf en de persoon meteen een beeld over het verloop van zaken. De kandidaat komt er zo achter hoe het bedrijf werkt en het bureau weet wat de persoon kan in een dergelijke situatie.

Aan de andere kant van proces staat het oude personeel, dat wordt ontslagen, zij krijgen de klus om nieuw werk te zoeken. Sommige zijn hier handiger in dan anderen en komen vervolgens weer snel aan de bak. De partij die hier veel moeite mee heeft kan geholpen worden door outplacementbureaus. Deze bureaus verzorgen de persoon zijn professionele status, alles wat verbeterd kan worden wordt verbeterd en zo wordt de kans op een nieuw baan groter. Men is hiervan vaak niet op de hoogte, een outplacement is een investering, maar het is zeker de moeite waard.

https://loopbaannederland.nl