Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Beugel voor volwassenen

Tegenwoordig is het zeer normaal; het hebben van een beugel. Zo’n 30 a 40 jaar geleden was dit iet gebruikelijk. Het gebeurde toen nog niet zo veel. Men had toentertijd ook geen behoeft aan een beugel en iedereen was redelijk tevreden over de tanden die zij toen hadden. Maar dit is in der loop der jaren veranderd, veel mensen krijgen tussen de 10 en 20 jaar oud een beugel. Tanden zijn steeds belangrijker aan het worden, het uiterlijk is een meewegend factor geworden in het moderne straatbeeld en lelijke tanden werken dan niet mee.

Om die reden laten steeds meer volwassene een beugel zetten. Zij hebben deze vroeger nooit gehad en willen graag ook breeduit kunnen lachen en vinden de tanden nu wel belangrijk. Maar niet alleen voor de aanblik wordt er een beugel bij volwassene aangebracht, ook voor een eventuele operatie, zodat deze beter uitgevoerd kan worden omdat de tanden zo niet meer in de weg staan. Een beugel volwassene zit daarom flink in de lift en het wordt minder raar gevonden als een volwassene van rond de 40 een beugel heeft. Want iedereen heeft recht op mooie tanden en een mooi lach.

De behandeling is hetzelfde als bij tieners. De beugel wordt geplaatst en dient regelmatig te worden gecontroleerd en strakker gezet te worden. Men kan, zeker aan het begin, pijn verwachten. Dit komt doordat de tanden naar achter worden gedrukt. Het is een langzaam proces omdat, anders de tanden losraken en eruit vallen als dit gebeurd is dit onherstelbaar. Als na de vastgestelde periode de beugel eruit mag, worden de tanden van de persoon opgeslepen zodat deze mooi wit en egaal zijn. Tijdens deze periode zijn de tanden het mooist. Een orthodontist is daarom zeker een uitkomst voor velen en zorgt ervoor dat mensen tevreden worden over hun gebit en dat dan ook vervolgens blijven.

http://www.orfeokliniek.nl/