Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Narrowcasting

Narrowcasting wordt vaak door bedrijven als JFAD ingezet als informatievoorziening die zich uit op een groot digitaal- of lcd scherm. Het wordt door narrowcasting gemakkelijk mogelijk om te bepalen wie wat op welk moment ziet. Dit is natuurlijk erg handig omdat het makkelijk inzetbaar is voor verschillende niches. Een voorbeeld is de wachtkamer bij de tandarts; om te laten zien wanneer de praktijk open is, wanneer de volgende persoon aan de beurt is en algemene poetstips te geven. Een ander voorbeeld van veel gebruikte narrowcasting is een lcd scherm in een hotel haar lobby. Hierop is het mogelijk om de gaten te verwelkomen, het dinermenu te vermelden en de weersvoorspellingen op te zetten!

Werking van narrowcasting

Het concept van narrowcasting is al enkele jaren bekend en wordt ook al een lange(re) tijd gebruikt. Het werd overigens pas erg populair toen de Plasmaschermen goedkoper werden. Dit maakte het natuurlijk toegankelijker voor veel mensen. Er wordt veel gebruik van gemaakt voor reclame. Maar er wordt ook veel gebruik van gemaakt voor informatievoorzieningen van bijvoorbeeld de overheid. De software die verleend moet worden voor de castingservice wordt door meerdere bedrijven geleverd en is gemakkelijk te installen. Het softwareprogramma heet leftClick en Tic. Er kunnen vaak ook bijbehorende trainingen gefaciliteerd worden voor het omgaan met deze software programma’s. De naam left click staat voor de simplistische werkwijze die het programma hanteert. Oftewel: één muisknop en het is allemaal geregeld. In de praktijk is dit natuurlijk niet waar, maar wanneer het eenmaal aangeleerd is, is het programma zeer gebruiksvriendelijk. 

Wil jij nou ook meer te weten komen over narrowcasting, of een softwareprogramma aanschaffen? Kijk dan op de volgende link https://www.jfad.nl