Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Tips en tricks voor een hypotheekadvies

Ben je op zoek naar hypotheekadvies in Deventer? Als je op het punt staat om een hypotheek af te sluiten, doe je er goed aan de volgende tips in je achterhoofd te houden. Er komt namelijk een hoop kijken bij het vragen van hypotheekadvies. Je wilt natuurlijk geen onnodig risico lopen. Het afsluiten van een hypotheek is een gangbare manier om een woning te kunnen bekostigen. Wat kun je maximaal lenen? Welke verschillende hypotheekvormen zijn er? Lees verder voor tips en tricks voor een hypotheekadvies.

Netto maandlasten
Het heeft geen zin om hypotheken met elkaar te vergelijken als je kijkt naar de bruto maandlasten. Kijk dan ook altijd naar de netto maandlasten. Een hypotheek is uit meerdere onderdelen opgebouwd. Te denken valt aan een onderdeel rente, maar ook een onderdeel aflossing. Als de rente heel laag is, wilt dat dus nog niet zeggen dat de lasten eveneens laag zijn. Je doet er dan ook goed aan de maandlasten met elkaar te vergelijken als de belasting er vanaf is getrokken.

Het afsluiten van een overlijdensverzekering
Je moet rekening houden met een overlijdensverzekering als je gaat rekenen, want een overlijdensverzekering heeft invloed op de offerte. In sommige gevallen kun je gebruik maken van een gunstige korting. Het is belangrijk dat de hypotheek goed aansluit op jouw persoonlijke omstandigheden. Elke situatie is anders. Een gesprek met een adviseur kan zeer zeker helpen. Je kunt bijvoorbeeld bij Wunderink verzekeringen terecht voor eersteklas advies. Bijvoorbeeld over wel of geen overlijdensverzekering afsluiten.

Jouw middelen
Het inzetten van jouw eigen middelen kan verstandig zijn, want het bedrag van de hypotheek wordt dan lager. Te denken valt aan spaargeld, maar ook aan bijvoorbeeld een geldbedrag dat je van je ouders hebt gekregen om het huis te kunnen betalen. Misschien heb je een erfenis ontvangen. Het is hoe dan ook belangrijk dat er voldoende geld op je bankrekening staat om de hypotheekverstrekker ervan te kunnen overtuigen dat je de hypotheek kunt betalen.

Tot slot
Tot slot doe je er ook nog goed aan om hypotheken met elkaar te vergelijken door meerdere offertes aan te vragen. Dan verkrijg je snel en eenvoudig inzicht in de voors en tegens van de verschillende hypotheken. Een adviseur kan je verder helpen bij deze lastige keuze. Met deze tips in je achterhoofd moet het lukken om een hypotheekvorm te vinden die perfect bij jouw persoonlijke situatie aansluit.