Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Vier tips voor lekkerdere koffie

Gebruik gefilterd water

Dit is absoluut het belangrijkste dat u moet doen. Ongefilterd kraanwater zal je koffie verpesten omdat het chloor bevat dat wordt gebruikt om bacteriën te doden, dit zal met de koffie reageren om een saaie, vreemde smaak te produceren. Gebruik een kraanfilter of een wegwerpfilter, of gebruik zelfs flessenwater als u dat echt wilt.

 

Gebruik hele bonen

Dit is je tweede belangrijkste advies dat je moet nemen. Ik weet dat je denkt dat je tijd spaart door een grote zak muffe, voorgemalen koffie te pakken, maar heb je ooit gemerkt dat tegen de tijd dat je de bodem van de zak bereikt, je koffie steeds slechter begint te worden? Dat is zo, omdat koffie zodra het gemalen is, smaak begint te verliezen. Sommige mensen zeggen dat het goed is voor ongeveer negen dagen, maar sommige denken slechts twintig minuten. De omgevingslucht zal door de koffie worden opgenomen en zal de smaak beïnvloeden. Hele bonen gaan langer mee en smaken frisser.

 

Koop grote bonen

Als je bonen slecht zijn, zal je kopje koffie ook slecht zijn. Doe een beetje onderzoek en vind geweldige bonen uit uw plaatselijke koffiebar of koffiebrander. Je kunt doen wat ik vroeger deed en gewoon hele bonen bij Starbucks kopen, maar wie wil een bedrijf van meerdere miljarden euro’s voor altijd ondersteunen? Ik niet. Ik steun liever lokale branders.

 

Bewaar de bonen op de juiste manier

Stop met het plaatsen van je bonen in de vriezer, vooral als je dark roast gebruikt. Je stopt je cups voor Dolce Gusto en je Lavazza cups toch ook niet in de vriezer? Weet je wat dat doet? De oliën aan de buitenkant van de bonen stollen in de vriezer en worden wit. Dit verandert de essentie van de bonen totaal en kan de smaak echt veranderen. De bonen kunnen ook vocht opnemen waardoor ze sneller oud worden. U moet uw koffie eigenlijk in kleine hoeveelheden kopen voor optimale versheid. Dan hoeft u de koffie namelijk niet in te vriezen.