Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Wat is nu de beste waterontharder?

Lang niet iedereen heeft nog van een waterontharder gehoord en dat is ook niet zo vreemd. Het is als het goed is niet iets wat je iedere dag koopt. Vaak koop je een waterontharder eenmalig en monteer je deze op een plek op je leidingen die je niet iedere dag terug ziet. Maar wat is nu de beste waterontharder en waarom heb je er een nodig? We vertellen je het hier.

 

Waarom een waterontharder

Een waterontharder wordt gebruikt om te monteren op je waterleiding. Met name een waterontharder met magneet is eenvoudig zelf te monteren en het helpt je kalkvorming te voorkomen. Dit kalk kan voor grote problemen zorgen in je huishouden.

 

Het is niet alleen slecht voor je apparaten zoals wasmachine en waterkoker. Ook blijf je met veel kalk in je water maar poetsen aan je theeaanslag en heb je meer shampoo en wasmiddel nodig om je huis schoon te krijgen. Dit alles is slecht voor het milieu en slecht voor je portemonnee. Het kan daarom wel uit om een waterontharder te overwegen. Bij Waterontharderskopen zoals de naam al doet vermoeden kun je dit voor elkaar krijgen.

 

De waterontharder is magnetisch en helpt je met het tegen gaan van kalk in je water. Er zijn hiervoor ook nog een hoop andere aanbieders met soms hele uiteenlopende producten. Voor ‘de gewone man’ zijn de magnetische waterontharders een goede optie. Voor grote bedrijven zijn er ook industriële ontharders beschikbaar die op meerdere plekken op de leidingen gemonteerd kunnen worden. Hiervoor is een installateur echter wel zo handig. 

 

Voordat je over gaat op het kopen van een ontharder is het handig om uit te zoeken of je echt zoveel kalk in je water hebt. Een goede manier hiervoor is door de theeaanslag in je kopje te controleren wanneer je thee zet met water uit de kraan en met water uit spa. De verschillen hiertussen kunnen groot zijn. 


Op Waterontharderskopen vind je een waterontharder test. Een vergelijking tussen enkele producten die te vinden zijn op de Nederlandse markt voor ontkalkers.