Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Electronica en Computers

11 geweldige ESP8266-projecten voor doe-het-zelvers in elektronica

ESP8266 wint aan populariteit op het gebied van elektronica vanwege de lage kosten, betrouwbaarheid en gemakkelijke beschikbaarheid in de markt. De meeste documenten met betrekking tot deze module zijn in het Mandarijn en de informatie in het gegevensblad is niet voldoende om ESP8266 voor een toepassing te gebruiken. Om de leemte op te vullen, hebben mensen uit verschillende landen een ESP8266-gemeenschapsforum gevormd, dat de nodige details geeft over programmering en andere gerelateerde problemen met betrekking tot deze module. Voordat we naar ESP8266-projecten gaan, laten we eens kijken naar enkele functies van de ESP8266-module.

ESP8266 bevat een ingebouwde 32-bit low-power CPU, ROM en RAM. Het is een complete en op zichzelf staande Wi-Fi-netwerkoplossing die softwaretoepassingen kan dragen als een stand-alone apparaat of verbonden met een microcontroller (MCU). De module heeft ingebouwde AT Command- firmware die kan worden gebruikt met elke MCU via COM-poort. Laten we nu enkele ESP8266-projecten bekijken.

 1. Kleinste IoT-huisautomatisering met ESP8266 – 01 met video’s (Hindi en Engels)

Het systeem draait op een lokale webserver en is gemakkelijk te gebruiken voor de beginner. Met dit project kunnen we maximaal twee AC-apparaten aansturen die het beste passen bij uw kleine IoT-projecten.

 1. Geolocatie met ESP8266

Bekijk dit project voor het controleren van uw locatie met behulp van de ESP8266 Wi-Fi-module. Dat kan met de Geolocation API van Google . Google biedt een API om gegevens van onze nabijgelegen wifi-routers op te halen en ons onze coördinaten te geven.

 1. ESP8266-projecten: draadloze webserver

Dit op ESP8266 gebaseerde draadloze webserverproject is gebouwd rond een Arduino. Arduino IDE wordt gebruikt voor het compileren en laden van programma’s in deze op ESP8266 gebaseerde draadloze webserver.

 1. ’s Werelds kleinste IoT-project

Dit is het eenvoudigste IoT-project, IoT-knop met oplaadbare batterij met een afmeting van 4 x 2 x 1 cm.

 1. Druksensoren op spoorrails

Met behulp van druksensoren kan een systeem worden gebouwd dat alarm geeft aan bijvoorbeeld treinen en ongelukkige ongelukken helpt voorkomen.

 1. Luchtvervuilingsmeter

Hier gepresenteerd is een IoT-compatibele luchtvervuilingsmeter om de luchtkwaliteit op uw smartphone te controleren met behulp van de Blynk-applicatie en het Arduino-bord. 

 1. Vochtigheids- en temperatuurbewaking

Hier gepresenteerd is een vochtigheids- en temperatuurbewakingssysteem met behulp van Arduino. In dit artikel wordt vochtigheids- en temperatuurinformatie van de DHT-11-sensor grafisch geanalyseerd op het ThingSpeak-platform met behulp van Arduino MCU en ESP8266 Wi-Fi-module.

 1. Wi-Fi-gestuurde robot

Dit project maakt gebruik van een Arduino Uno die is aangesloten op wifi met behulp van een ARMA IoT-schild en wordt bestuurd met behulp van de Blynk-app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. 

 1. Temperatuurregistratiesysteem

Hier is een temperatuurregistratiesysteem gebaseerd op PIC16F887 microcontroller (MCU), Wi-Fi en ThingSpeak Application Programming Interface (API).

 1. M2M met ESP8266

Dit project neemt je mee door de interactie van jouw ontwikkelingen met elkaar. ESP8266-ontwikkelbord wordt gebruikt om draadloos verbinding te maken en met elkaar te praten wanneer dat nodig is. 

 1. ESPSMS | Maak je persoonlijke assistent

We hebben allemaal gehoord over persoonlijke assistenten zoals SIRI, Google Assistant, Alexa, enz. Maar ooit afgevraagd hoe dit allemaal werkt? En weet je verder hoe je je eigen persoonlijke assistent kunt maken? In dit project heeft de ontwikkelaar geprobeerd een assistent te maken met het ESP8266 12E-ontwikkelbord.

Interesse in de pi 400? Lees hier wat het inhoudt en wat je ermee kan. 

http://elektor.nl

Gerelateerde artikelen

Eindig de zoektocht naar de ideale laptop

In welke situaties biedt reparatie iPad de oplossing?

Ontdek zelf het gebruiksgemak van refurbished laptops