Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Electronica en Computers

Richt een ergonomische thuiswerkplek in voor uw medewerkers

Steeds meer mensen werken thuis, soms geheel, maar meestal een deel van de werktijd. Aan de keukentafel werken gaat wel voor een korte periode, maar als het thuiswerken structureel is, dan is een ergonomische thuiswerkplek wel aan te bevelen. Als de werkplek niet goed wordt ingericht, dan kan dit leiden tot lichamelijke klachten. Als er wordt gewerkt met een in hoogte verstelbaar bureau en idem bureaustoel vermindert dit de kans op lichamelijk ongemak aanzienlijk.

Zorg dat uw medewerkers een goede thuiswerkplek hebben

Als u met uw personeel afspreekt dat ze gedeeltelijk of geheel thuis mogen werken, dan is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te waken dat zij een goede thuiswerkplek tot hun beschikking hebben. Natuurlijk is het aan de medewerker om een goede locatie te kiezen. Niet iedereen heeft een slaapkamer over die als werkkamer kan worden ingericht. Maar als de mogelijkheid er is om een ergonomische thuiswerkplek in te richten, dan is het zeker aan te raden om dit ook te doen. Zeker als het thuiswerken structureel is. Het is gebruikelijk dat de werkgever een vergoeding betaalt voor het inrichten van de thuiswerkplek, zeker als het thuiswerken op verzoek van de werkgever gebeurt. In steeds meer cao’s worden ook afspraken gemaakt over een periodieke thuiswerkvergoeding.

Koop een goede bureaustoel voor de thuiswerkplek

Om de ergonomische thuiswerkplek goed in te richten, is een deugdelijke bureaustoel een must. Dat geldt ook voor een goede bureautafel. Beide moeten in het meest ideale geval in hoogte verstelbaar zijn. Zo kan de meest ideale zithouding voor de medewerker worden gerealiseerd. Hiervoor kunt u terecht bij Bureaustoelexpress. Hier vindt u niet alleen topkwaliteit bureaustoelen, maar ook goede bureaus en handige opbergkasten. Bestellen gaat bij dit bedrijf heel eenvoudig online. Uw order wordt vervolgens in overleg met u uitgeleverd. Voor advies over het inrichten van een goede ergonomische thuiswerkplek kunt u uiteraard rekenen op hun deskundige klantenservice.