Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Sport

De voordelen van een crosstrainer

De voordelen van een crosstrainer

Wanneer je een sportschool binnenloopt, zul je waarschijnlijk verschillende cardiovasculaire apparaten, waaronder loopbanden, hometrainers, roeiapparaten en apparaten die traplopen simuleren, tegenkomen. Een ander populair apparaat dat je zult zien staan is de crosstrainer. Niet alleen vind je deze apparaten in de meeste sportscholen, maar ze worden tegenwoordig ook veel thuis gebruikt. Om een crosstrainer te kunnen gebruiken, stap je op het apparaat, zet je je voeten op de pedalen en pak met beide handen de handgrepen vast. Beweeg je benen in een soepele heen-en-weer-gaande beweging. Naast het grote gebruiksgemak, zijn de meeste crosstrainers ook uitgerust met een scala aan extra voordelen.

Verhoging van de aërobe capaciteit

De aërobe capaciteit is een zeer belangrijk aspect van fitness. Als het hoog is, dan zul je in staat zijn om voor langere tijd de training vol te kunnen houden, zonder buiten adem te raken. Eén van de voordelen van trainen op een crosstrainer is dat het door het verhogen van je hartslag en doordat je zult gaan zweten, helpt bij het verhogen van je aërobe capaciteit. Een training van 20 tot 30 minuten voor drie of meer dagen per week, is genoeg om je aërobe conditie te verhogen.

Een training zonder impact

Er zijn een heleboel mensen, die last hebben van aandoeningen aan hun botten en gewrichten, zoals bijvoorbeeld een gescheurd ligament, osteoporose en artritis. Degenen die lijden aan dergelijke aandoeningen, kunnen profiteren van een training op een crosstrainer omdat het geen spanning of druk op de gewrichten zal plaatsen. Omdat je voeten in contact blijven met de pedalen is er geen impact, waardoor het voor veel mensen, ook voor degenen die wat ouder zijn, moeten herstellen van een knie-operatie, spataderen hebben of zwaarlijvig zijn, een veilige manier is voor het doen van oefeningen.

Een workout voor het hele lichaam

Wanneer je buiten of op een loopband hardloopt, verbrand je calorieën en bouw je nieuwe beenspieren op. Wanneer je traint op een crosstrainer, kun je tegelijkertijd zowel je boven- als je onderlichaam trainen. Crosstrainers trainen de benen, de borst, de schouders, de rug en de armen. Met behulp van dit apparaat kun je in slechts 20 minuten tijd dus je hele lichaam trainen.

Het trainen van je onderlichaam

Als je traint op een crosstrainer gebruik je veel van de spieren in de benen, een gebied dat veel mensen graag met behulp van een training in vorm willen brengen. Voor een effectieve workout voor je benen, plaats je je handen op het midden van de handgrepen en beweeg je je benen stevig op en neer, terwijl je je voeten op de pedalen houdt. Om een beetje variatie toe te voegen, kun je de richting van de pedalen af en toe veranderen, waardoor je benen ook sterker zullen worden omdat je dan steeds andere spiergroepen aanspreekt.

Verbrande calorieën

Volgens de Harvard Health Publications kun je, afhankelijk van je gewicht, in slechts 30 minuten trainen op een crosstrainer tot 400 calorieën verbranden. Hoe zwaarder je bent, hoe meer je binnen dit tijdsbestek zult verbranden. De intensiteit van je training heeft natuurlijk ook invloed op de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Daarom kan het verhogen van de weerstand of het gebruik van interval trainingen het aantal calorieën, die je verbrandt tijdens de trainingsessies, verhogen.

Ga snel hier op deze website www.crosstrainerinfo.nl een crosstrainer kopen.

http://crosstrainerinfo.nl