Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Functionaliteiten van Microsoft Power BI

Microsoft Power BI heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt in de afgelopen jaren. Haar functionaliteiten zijn sterk toegenomen en het wordt op allerlei vlakken ingezet tegenwoordig. Zo ook op het gebied van volksgezondheid, zo worden ziektes in werelddelen in kaart gebracht om te kijken waar de epidemieën ontstaan. Ook kan je statistisch bekijken hoe zo’n ziekte zich dan verspreid en door welke mogelijke factoren dit zou kunnen komen.

Voetbal en Power BI

Een ander leuk voorbeeld is het voetbalconcept. Er is een demonstratievideo gemaakt met een begrijpelijke dataset waarbij de Speelminuten, Doelpunten en veel andere statistieken van de twee grootheden Lionel Messi en Christiano Ronaldo tegenover elkaar gezet worden. Ook worden de factoren van verschillende seizoenen; verschillende competities en andere variabelen hierbij meegenomen. In de video wordt mooi gedemonstreerd wat de functie van Power BI kan hebben bij het analyseren en visualiseren van Datagegevens. 

Overname van Power BI in bedrijven

Veel bedrijven gaan langzamerhand dit systeem steeds meer implementeren. Het is compleet ingesteld op functionaliteit binnen het bedrijfsleven, en niet alleen analisten kunnen er gebruik van maken. Het is zo fijn omdat het gemakkelijk is om de gemaakte analyses intern te delen in cloudbased services. Waarbij de eigenaar kan bepalen wie, wat en wanneer er veranderd wordt aan de bestanden. De functie krijgt dus een steeds grotere rol ook bij MKB en wordt verspeld de komende jaren zeer sterk te gaan toenemen. Het neemt namelijk de gedachte weg dat data alleen geanalyseerd kan worden, het is nu gemakkelijker om met de data ook de toekomst te kunnen voorspellen.

Microsoft Power BI kan natuurlijk moeilijk zijn om af en toe in te werken, daarom zijn er veel cursus aanbieders te vinden. Een daarvan is TailoriT, zij bieden verscheidenen cursussen aan waaronder meerdere gericht op het werken met Power BI. 

 0