Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Overwaarde verzilveren

Uw huis verkopen en terughuren biedt u veel financiële vrijheid. Maar een huis wat fors veel overwaarde bezit, maar er gewoon staat. Wat moet je hiermee? Bijna een kwart miljoen huiseigenaren zijn welgesteld op papier, maar hebben eigenlijk weinig aan deze bezitting. Het geld zit namelijk vast in de overwaarde van het huis. De overwaarde van een huis wordt berekend door het verschil te meten van de waarde van de woning en de hoogte van de hypotheek. Sommige mensen hebben de behoefte de overwaarde liever op hun bankrekening te hebben dan in hun huis. Er zijn verschillende stappen die je in dit geval verder kunt nemen.

Als eerste, en meest voor de hand liggende stap; gewoon je huis verkopen. Dit kan natuurlijk altijd, maar vaak willen mensen blijven wonen in hun huidige huis of er meer mogelijkheden uit halen.

Het verkopen en terug huren van je huis kan een goede oplossing zijn wanneer je de eigenaar bent van een huis met een flinke overwaarde, maar je een laag inkomen hebt. Mensen zijn in dit geval dan ook vaak meer geïnteresseerd. Het is dan gunstiger de overwaarde te innen en te gaan huren bijvoorbeeld. Let wel op dat het verkopen en terug huren van je huis veel emoties mee kan brengen. Iemand anders krijgt vanaf dit moment zeggenschap over jouw huis, waar waarschijnlijk een grote connectie ligt.

Je kunt dus je huis altijd verkopen om zo de overwaarde te verzilveren maar wat als je wilt blijven wonen in je huidige woning? Dan is er de optie je huis te verkopen en het hierna gelijk weer terug te huren. In ruil hiervoor wordt er een deel van de overwaarde uitbetaald. De huiseigenaar blijft hierbij zelf verantwoordelijk voor onderhoud. Wil je meer informatie over deze constructie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies!

https://www.economy.nl/