Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beste manier om kortsluitingen te vermijden

DE BESTE MANIER OM ELEKTRISCHE KORTSLUITINGEN TE VERMIJDEN

Kortsluitingen zijn een van de meest voorkomende elektrische storingen in zowel huizen als kantoren. Ze kunnen ernstige schade aan zowel uw elektrische systeem veroorzaken. Een gekwalificeerde elektricien weet dat het ongeval plaatsvindt wanneer een punt met een lage weerstand niet geschikt is om elektrische stroom te geleiden en grote hoeveelheden elektriciteit ontvangt.

Het resultaat of effect van kortsluiting kan variëren van een beschadigd apparaat, elektrische schokken en zelfs brand. De elektricien benadrukt dat je het opzicht van het nemen van preventieve maatregelen tegen elektrische kortsluitingen gewoon niet kunt verwaarlozen. Anders brengt u uzelf en uw gezin in groot risico zowel fysiek als financieel.

Tips om kortsluitingen te voorkomen.

EFFECTIEVE TIPS OM ELEKTRISCHE KORTSLUITING TE VOORKOMEN

Controleer een stopcontact voor gebruik. Achter elk stopcontact in de wereld dat functioneel is, bevindt zich een doos met daaraan bevestigde draden. Dit noemen we een lasdoos. Defecte bedrading zijn een van de belangrijkste oorzaken van kortsluitingen. Gevolgd door losse lasdoos en een verouderd stopcontact. Omdat het probleem vaak verborgen zit achter muren is het probleem niet makkelijk op te lossen. Maar u kunt kortsluiting gemakkelijk vermijden zonder al te veel moeite te doen. Controleer elke keer voor gebruik een stopcontact. Als u een van de onderstaande tekens herkent, moet u weten dat er een grote kans is op kortsluiting:

•Brandplekken of brandlucht die uit een stopcontact komt

•Er komen kleine vonken uit het stopcontact

•Klinkt als een ploffend of zoemend geluid

Houd er rekening mee dat een stopcontact ouder dan 20-25 jaar meer vatbaar is voor kortsluiting. U moet onmiddellijk contact opnemen met een geregistreerde elektricien als u een van de bovengenoemde factoren tegenkomt.

Controleer apparaten voor gebruik net als bij stopcontacten, moet u ook uw apparaten controleren voordat u ze aansluit. Ook storingen in een elektrisch circuit of bedrading in een apparaat kunnen kortsluiting veroorzaken. Controleer daarom voordat u een apparaat aansluit op de volgende tekenen:

•Beschadigde draad, behuizing of snoer

•Meerdere scheuren in een apparaat

•Apparaat toont een blootgesteld circuit

Als u een van deze tekens waarneemt. laat uw apparaat professioneel repareren of vervangen. Ook dit kunnen we in orde laten maken door de elektricien!

Beperk uw elektriciteitsverbruik tijdens stormen en onweersbuien. Elektrische kortsluitingen komen vaker voor tijdens onweer, bliksem en onweersbuien. Als u onder een van deze weersomstandigheden grote hoeveelheden elektriciteit verbruikt dan is er een kans op kortsluiting. Dit kan ernstige schade met zich mee brengen. Stop en verminder uw elektriciteitsverbruik tijdens een van de hierboven genoemde weersomstandigheden. Dit helpt niet alleen kortsluiting te voorkomen, maar minimaliseert ook eventuele schade in het geval van een stroomstoot. Belang van basisstroomonderbrekers stroomonderbrekers zijn ontworpen om uw elektrische systemen te beschermen tegen kortsluiting. Deze reeks cruciale elektrische systeemcomponenten wordt meestal in de afsluitklep van het elektrische paneel geplaatst. Een stroomonderbreker is erg gevoelig en wordt automatisch geactiveerd en verbreekt het elektrische circuit wanneer hij iets verkeerds detecteert. Het is belangrijk dat u regelmatig enkele onderhoud uitvoert om ervoor te zorgen dat de stroomonderbrekers in uw huis hun optimale efficiëntie behouden. Hieronder een aantal handige tips hiervoor

•Controleer elke stroomonderbreker in uw huis op tekenen van schade, barsten, slijtage of losse montage.

•Weet welk circuit elk van de in uw huis geïnstalleerde stroomonderbrekers regelt.

•Gebruik een droge doek om elke donkere vlek en vlek op de zekering of het paneel te verwijderen.

Eens per jaar een uitgebreide elektrische inspectie. Een grondige jaarlijkse elektrische inspectie is effectief om kortsluitingen en elektrische branden te voorkomen. Gekwalificeerde elektriciens voeren een grondige controle uit van uw algehele elektrische systeem om mogelijke gevaren en schade te identificeren.

Gekwalificeerde elektriciens van Amsterdamse elektricien zijn goed opgeleid en ervaren om alle bovengenoemde diensten uit te voeren. 

 

https://amsterdamse-elektricien.nl/