Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Mode en Kleding

Topschoenen van Mason Garments

Zou je jezelf beschrijven als een uniek persoon en wil je dat laten zien in je schoenen? Dan kom je al snel terecht bij allerlei extravagante designerschoenen. Als je van designerschoenen houdt, dan weet je ook dat ze niet alleen heel mooi en prikkelend, maar ook heel prijzig zijn. Voor veel mensen is dit een belemmering om designerschoenen te kopen. Gelukkig bestaan er merken die exclusieve schoenen betaalbaar proberen te maken. Een van deze merken is Mason Garments. Dit merk werd in 2012 opgericht door de Nederlandse Rendi Aditia. Aditia was al vanaf kleins af aan gefascineerd door luxe kleding en interessante schoenen, omdat hij zijn familieleden dit ook zag dragen. Het was dan ook altijd al zijn droom om zijn eigen schoenenlijn uit te brengen, die helemaal aansluit bij zijn eigen interesses. Hij begon ijverig te ontwerpen, ging druk op zoek naar partners en dat heeft uiteindelijk geleid tot zijn eigen schoenenmerk: Mason Garments. Er bestaan Mason Garments dames– en herenschoenen.

Echt vakwerk

De schoenen van Mason Garments worden met zorg ontworpen in Amsterdam en vervolgens geproduceerd in een van de beste fabrieken van Italië. Voor de productie worden alleen de beste materialen gebruikt, zo komt het kalfsleer van de beste leerlooierijen in Italië. Bovendien worden de schoenen op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de ‘Sacchetto’ techniek, waarbij de binnenzool en de voering aan het bovendeel, de upper, genaaid worden. Het effect van deze techniek is dat de schoen heel flexibel is, en als een handschoen om je voet past voor extra comfort. Rendi Aditia geeft als tip om de schoen te dragen bij een minimalistische outfit, zodat de schoonheid van de schoen goed tot recht komt.

Mason Garments herenschoenen

De Mason Garments heren collectie valt op door het sportieve uiterlijk van de schoenen, die over het algemeen heel minimalistisch zijn. De schoenen zijn gemaakt van soepel leer en komen meestal in neutrale kleuren. De zool van de schoen is vaak vrij grof en opvallend. Hoewel Mason Garments herenschoenen er eenvoudig uitzien, zijn ze allesbehalve dat. Ze zitten als gegoten, zijn supercomfortabel en zijn enorm stijlvol.

Mason Garments damesschoenen

Mason Garments heeft ook een damescollectie, die al net zo indrukwekkend is als de herencollectie. Ook de damescollectie is minimalistisch, en kenmerkt zich door de nauwkeurige afwerking. Om de schoenen iets speciaals te geven wordt er gebruik gemaakt van subtiele branding, verfijnde stiksels en ton-sur-ton eyelets. Er zijn zelfs modellen die extra worden afgewerkt aan de binnenkant, bijvoorbeeld met een bloemenprint. Populaire damesmodellen zijn de Tia, Genova, Firenze en Torino.