Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Vrachtwagenchauffeur worden? Lees dan deze tips!

Vrachtwagenchauffeur is een beroep wat al jaren oud is. Het is een beroep dat gepaard gaat met een strakke planning. Een vrachtwagenchauffeur rijdt in opdracht van de ene locatie naar de andere locatie met een bepaalde lading. Zo’n lading kan van alles bevatten. Van voedsel tot meubels tot kleding. Het kan allemaal in die vrachtwagen zitten die je voorbij ziet rijden. Bent u geïnteresseerd in het worden van vrachtwagenchauffeur? Dan zijn er een aantal zaken en eisen waar u aan moet denken.

Eisen voor een vrachtwagenchauffeur

Allereerst is het uiteraard van belang dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs B. Zonder rijbewijs kunt u natuurlijk niet de weg op. Bovendien zijn er ook eisen gesteld aan dit rijbewijs. Als vrachtwagenchauffeur moet er op uw rijbewijs de code 95 staan. Code 95 is een code om aan te geven of een chauffeur vakbekwaam is. Het is een verplichting volgens Europese richtlijnen en code 95 is vijf jaar geldig. Zijn deze vijf jaar voorbij? Dan moet u overnieuw toetsen doen om een nieuwe code95 op uw rijbewijs te krijgen.

Bovendien is het als vrachtwagenchauffeur erg belangrijk dat u lichamelijk volledig in orde bent. Dit is belangrijk omdat er al snel ongelukken kunnen gebeuren als vrachtwagenchauffeur. Ook is het erg belangrijk dat u de Nederlandse taal goed beheerst. Als laatst is het als vrachtwagenchauffeur ook vereist dat u technisch inzicht heeft. Dit is vooral van belang bij het laden en lossen van de lading en bij het technisch controleren van de vrachtwagen.

Is het iets voor u?

Een baan als vrachtwagenchauffeur klinkt misschien simpel maar er zijn veel zaken die u zich van tevoren moet bedenken. Bijvoorbeeld, als vrachtwagenchauffeur bent u natuurlijk veel onderweg. Dit houdt ook in dat u vaak lang en ver weg van huis bent. Uiteraard moet u dit niet erg vinden. Bovendien hebben vrachtwagenchauffeurs onregelmatige werktijden. Denk hierbij aan regelmatig overwerken, s ’nachts rijden en werken op feestdagen. Bent u hier niet voor gemaakt of houdt u meer van een 9 tot 5 baan? Dan moet u wellicht uw keuze voor het worden van vrachtwagenchauffeur herzien.

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/