Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Vervoer en transport

Tips om een buitenboordmotor aan te schaffen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe buitenboordmotor voor je boot te kopen? Maar weet je nog niet zo goed welke type motor je nodig hebt of van welk merk je de motor wil kopen? Dan kunnen de tips in dit artikel van pas komen bij je zoektocht naar een buitenboordmotor. 

Welke buitenboordmotor heb je nodig?

Er zijn twee verschillende soorten buitenboordmotoren namelijk: 

  • Elektromotor

  • Benzinemotor

 

Beide motoren hebben zo zijn voor- en nadelen. Een elektromotor is beter voor het milieu alleen moet je er wel aan denken dat de motor opgeladen moet worden net zoals bij een auto. Een benzinemotor is minder milieuvriendelijk, maar doet prima zijn werk. 

 

Daarnaast is het ook goed om te weten hoeveel vermogen de motor heeft en hoe zuinig het is in zijn gebruik. Het liefst wil je natuurlijk niet een motor die veel energie gebruikt of te veel benzine. Het vermogen van de motor bepaal je aan de hand wat voor soort boot je hebt en waarvoor de boot wordt gebruikt. Ben je van plan om in de zomer rustig te varen in de grachten of op het kanaal dan heb je niet heel veel vermogen nodig. Wil je ver en lang varen door het land en af en toe ook op de zee dan heb je weer een andere soort motor nodig. Bedenk daarom goed wat je doel is. 

Verschillende soorten motoren

Het bekendste merk voor motoren is Yahama. Zij hebben voor alle soorten boten een buitenboordmotor ontwikkeld. De meest gebruikte motoren van Yahama zijn:

 

Portable buitenbootmotor

Voor wie een kleine boot heeft, is het wel eens handig om een afneembare buitenboormotor te hebben. Het voordeel van deze motor is dat het genoeg power en vermogen heeft net zoals een ‘normale’ motor. Daarnaast is het opzetten en afnemen van de motor ook eenvoudig. 

 

Mid range buitenboordmotor

Een mid range motor wordt speciaal door Yahama zo genoemd. Deze motoren zijn van zeer goede kwaliteit en geschikt voor bijna elke boot. Ze hebben genoeg vermogen en zijn ook in verschillende maten verkrijgbaar. 

 

High power buitenboordmotor

Voor wie watersport met zijn boot wil doen of gewoon extra wil genieten van een krachtige boot is een high power buitenboordmotor zeer geschikt. 

Schakel de specialist in

Wanneer je twijfelt over de aanschaf van een motor kan het geen kwaad om een specialist in te schakelen. Je kan namelijk altijd terecht voor vragen en advies. Een specialist kan je prima vertellen wat voor soort motor er op jouw boot past. Daarnaast heb je vaak ook garantie bij het kopen van een buitenboordmotor bij een specialist. Koop je de motor toch via marktplaats of bij een particulier dan heb je waarschijnlijk geen garantie. Let daarom goed op waar je de motor koopt en of deze ook echt goed past op jouw boot. 

 

https://witsenmarine.nl/motoren/yamaha-buitenboordmotor/