Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Woningen

Wanneer vetgedrukte tapijttegel patronen gebruiken?

Gedurfd tapijt is terug en tapijttegels zijn de gemakkelijkste en meest doe-het-zelfvriendelijke manier om je tapijtspel te verbeteren. De voordelen van tapijttegels strekken zich wijd en zijd uit, maar het meest opvallende is dat als een of twee tegels beschadigd raken, je ze gemakkelijk kunt vervangen zonder dat je de rest van het tapijt hoeft op te trekken en in een nieuwe hoeft te investeren. Dus voor huishoudens met lekkende kelders, incontinente huisdieren, onvoorzichtige kinderen of onhandige gasten die rode wijn drinken, is tapijttegel de perfecte oplossing. Met ontelbare vormen, kleuren en patronen om uit te kiezen, kan de selectie van tapijttegels ontmoedigend zijn, en het enorme aantal manieren waarop je die tegels kunt leggen, draagt bij aan het aantal mogelijkheden. Hier zijn een paar ideeën voor tapijttegelpatronen om u op weg te helpen.

Nieuwe vormen

De tijd dat tapijttegels beperkt waren tot traditionele vierkante tegels, is voorbij. Nu zijn ze er in zeshoekige, driehoekige en planktegels. Er zijn zelfs gebogen tegels die een zachtere, meer ontspannen vloerlook creëren. Deze nieuwe vormen openen een hele nieuwe wereld van mogelijke tapijtpatronen. En wees niet bang om meerdere vormen te gebruiken – je kunt tapijttegels met verschillende vormen gebruiken om van de ene ruimte naar de andere te gaan in een open plattegrond.

Kleuren en patronen

We raden mensen aan de ontwerpen te kiezen die het beste bij hun persoonlijkheid passen, maar we begrijpen dat sommige mensen misschien een meer minimalistische, klassieke stijl waarderen voor hun belangrijkste woonruimtes. Zelfs als je voor een neutrale look gaat in je hoofdruimte, zijn er mogelijkheden voor een beetje meer plezier in andere ruimtes. Je kinderkamer of speelkamer, je thuiskantoor en je kelder zijn er maar een paar om op te merken. Met een leuk kleuraccent en een funky patroon zorgen deze ruimtes ervoor dat je je geïnspireerd voelt, terwijl ze ook comfortabel en stressvrij zijn.

Mixen

Wees niet bang om te mixen en matchen. Probeer tapijttegels te combineren met verschillende kleuren, texturen, patronen en stapels. U kunt hoogpolige, comfortabele tapijttegels in het midden van laagpolige tapijten leggen om de illusie van een vloerkleed te creëren, met als bijkomend voordeel dat het niet wegglijdt wanneer u erop gaat staan wat bijvoorbeeld wel vaak het geval is met een grijs laminaat.

Indelingsopties

Gedessineerde tapijttegels hoeven niet zo te worden geplaatst dat de print aan elke rand overeenkomt. Als je vierkante tegels hebt, probeer dan een nieuw patroon te maken door de tegels een kwartslag te draaien, zodat ze loodrecht op de aangrenzende tegels komen te liggen. Met planktegels kun je kiezen voor een natuursteenlay-out, die vergelijkbaar is met een baksteenlay-out, omdat alle tegels in dezelfde richting wijzen, maar verschoven zijn zodat de hoeken van de tegels elkaar niet raken. Een andere optie is een visgraat- of dubbele visgraatlay-out, of als je bereid bent een extra stap te zetten om de randen diagonaal te laten snijden, zal een chevronpatroon ook werken.

Overgangen

Welke lay-out je ook kiest, je kunt de kleuren van je tegels gebruiken om van de ene ruimte naar de andere te gaan. Als u bijvoorbeeld drie verschillende kleuren tegels in de woonkamer hebt die in elkaar grijpen, kunt u deze in één kleur laten overgaan in de eetkamer, keuken of hal. Dit zorgt niet alleen voor een gemakkelijke overgang op de ogen en voeten, maar het stelt u ook in staat om een donkerdere kleur te krijgen in ruimtes waar het waarschijnlijker is dat uw kinderen en gasten hun drankjes of eten morsen. Op die manier kun je de leuke kleuren en patronen hebben die je wilt, zonder dat je elke keer zoveel stress krijgt als iemand een glas omstoot.

https://vloerenbaas.nl