Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Bedrijven

Hoe je zelf crèmes voor je huid kunt maken

Het altijd maar zoeken naar dé perfecte crème voor jouw huid. Alle etiketten lezen om te kijken of het past bij je type huid en daarna keuzestress hebben omdat al deze crèmes op elkaar lijken. Herken jij je hierin? Het wordt steeds moeilijker gemaakt voor consumenten om de perfecte crème of zalf te vinden, ook door de onnodige en slechte ingrediënten die er vaak inzitten. Wil je een natuurlijke huidverzorging zonder enige poespas? Maak er dan zelf een! Hoe je dat doet, dat lees je hier.

Dagcrème

In principe is het maken van een crème helemaal niet moeilijk als je de ingrediënten hebt. Wil je een natuurlijke gezichtscrème voor overdag? Dagcrème kun je zelf heel eenvoudig maken.

Bijenwas

Pak een glazen of metalen kom en doe daar 1 theelepel bijenwas in en zet deze kom in een pan met 1 centimeter water. Vervolgens verwarm je het water en na het smelten van het bijenwas roer je totdat het gelijkmatig gesmolten en glad is. Bijenwas is nodig in je crème om je huid te verzachten en te kalmeren. Dit ingrediënt is draagt bij aan jouw natuurlijke huidverzorging, waardoor jij je beter in je vel gaat voelen.

Aloë Vera

Vervolgens dien je een ingrediënt te hebben dat helpt bij het genezen en kalmeren van de beschadigde huid. Hiervoor kun je bijvoorbeeld 30 gram Aloë Vera nemen, maar ook zoethout extract of groene thee-extract. Aan dit ingrediënt voeg je twee theelepels glycerine en een halve theelepel cacaoboter of plantaardige olie toe. Blijf roeren totdat het mengsel begint af te koelen. Glycerine draagt bij als natuurlijke vochtbalans en de olie helpt om je huid zacht en soepel te laten werken. Deze ingrediënten dragen vooral bij aan je huid als je van nature een droge huid hebt.

Bewaren

In principe is op dit moment je natuurlijke huidverzorging in de vorm van een crème klaar en kun je deze opslaan. Wil je er een eigen touch aan geven, dan kun je bijvoorbeeld een bepaald type olie aan toevoegen zoals amandelolie, lavendelolie of kamilleolie dat ervoor zorgt dat jouw crème hiernaar gaat ruiken. Meng dan deze olie er doorheen en doe je crème in een glazen pot van ongeveer een halve liter. Je crème zal namelijk nog gaan stollen, dus dan dient je pot groot genoeg te zijn.

https://www.origanic.nl/