Artikeltjesschrijven dat kan bij ons
Image default
Beauty en verzorging

Genoeg van vermoeide en zware ogen? Een ooglidcorrectie is de oplossing!

Naarmate we ouder worden, beginnen de zachte weefsels rond onze ogen (huid, spieren en vet) te verslappen, waardoor we visuele problemen krijgen en er oud en vermoeid uitzien. Een ooglidcorrectie kan deze tekenen van veroudering van de ogen omkeren, het zicht verbeteren en de klok 10 jaar of zelfs nog meer terugdraaien.

Blepharoplastie, of ooglidcorrectie, is bedoeld om het uiterlijk van de oogleden aan te passen door eventueel vet toe te voegen of te verwijderen. Bij een bovenste ooglidcorrectie maken chirurgen dunne sneetjes langs de natuurlijke oogplooien om overtollige huid en vet te verwijderen. De huid wordt weer samengebracht met zeer dunne hechtingen, waardoor een litteken ontstaat dat vrijwel onzichtbaar is.

Een soortgelijke procedure wordt toegepast op de onderste oogleden. Het verschil is dat de incisie binnen het ooglid wordt gemaakt. Dit wordt de transconjunctivale benadering genoemd. Het voordeel van deze benadering is dat de contour van de ogen kan worden aangepast zonder dat er uitwendige littekens ontstaan. Wat kost een ooglidcorrectie is een veelgehoorde vraag, naast de vraag of een ooglidcorrectie vergoed wordt. Of je in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van de ernst van de overhangende oogleden en de gevolgen daarvan.

Waarom hebben patiënten een blepharoplastie nodig?

Wanneer iemand te veel huid en vet onder zijn bovenste oogleden heeft, ziet zijn oog er zwaar uit. Hierdoor lijken ze ouder en worden hun ogen gezwollen, wat soms zelfs hun zicht kan belemmeren. Wanneer een blepharoplastie wordt uitgevoerd aan de bovenkant van de ogen, kan dit een verslechtering van het gezichtsvermogen voorkomen.

Wanneer deze ingreep wordt uitgevoerd op de onderste oogleden, kunnen rimpels worden verminderd en kan de vorm van het onderste ooglid worden veranderd. Het kan soms de hangende en verslapte oogleden die met het ouder worden gepaard gaan, wegnemen. Bij sommige patiënten wordt vet toegevoegd aan dit gebied om het holle uiterlijk dat ze zouden kunnen hebben te verbeteren.

Is iedereen een goede kandidaat voor ooglidchirurgie?

Om een goede kandidaat te zijn voor een ooglidcorrectie, moet men eerst realistische verwachtingen hebben over wat de operatie wel en niet kan doen. Ze moeten in goede lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid verkeren.

Een ooglidcorrectie zal een persoon geen nieuw gezicht geven, noch zal het een persoon met een laag gevoel van eigenwaarde een boost van zelfvertrouwen geven. Het zal niet altijd de manier veranderen waarop anderen naar hen kijken. Het kan echter iemand helpen die zich goed voelt over zichzelf, maar een aspect van zijn uiterlijk wil verbeteren dat hij niet leuk vindt om zich goed te voelen over zichzelf.

Hoelang duurt het om te herstellen van een ooglidcorrectie?

De meeste patiënten zullen in korte tijd herstellen. De eerste paar dagen na de operatie zullen er nog blauwe plekken en zwellingen zijn, maar die zullen verdwijnen. Het wordt aanbevolen dat een patiënt de eerste 48 uur een koud kompres gebruikt om de blauwe plekken te verminderen. De hechtingen worden vaak na enkele dagen tot een week verwijderd. De meeste mensen kunnen hun normale activiteiten na 7 tot 10 dagen hervatten.

Neem voor antwoord op de vraag: Wat kost een ooglidcorrectie en vele andere vragen vandaag nog een kijkje op de website van ooglift. Bekijk ook zeker de foto’s op de website van voor en na de operatie om de transformatie te zien van patiënten die een ooglidcorrectie hebben ondergaan.